Teurastamo Jazz 13.7.2024

28.6.2024 / 17:21

Teurastamo Jazz tulee taas huikean esiintyjäkaartin tähdittämänä – VAPAA PÄÄSY!

Teurastamon oma jazz-festari Teurastamo Jazz tarjoilee moniulotteisen musiikillisen kattauksen rytmimusiikin ystäville. Koko perheen ilmaistapahtumassa pihalavat valtaa huikea esiintyjäkaarti: Olli Ahvenlahti Acoustic Quartet, Wilfried Wilde Quartet, lastenmusiikkiyhtye Megasakki sekä DJ Matti Nives.

Jazzien jatkoja vietetään Ville Luukkosen luotsaamien jazzjamien merkeissä. Huipputrumpetisti Kalevi Louhivuorella vahvistettu houseband (Arto Ikävalko – piano, Joonas Tuuri – basso) nousee nälkäisenä Paahtimon lavalle ja toivottaa soittotaitoiset musiikin ystävät tervetulleiksi esittämään kanssaan musiikintäyteisen illan lopputahdit. Jameissa voi myös bongailla illan aikaisempien yhtyeiden muusikoita vapautuneissa tunnelmissa heittäytymässä improvisaation pyörteisiin.  

Housebandin kokoonpano:  

Kalevi Louhivuori – trumpetti 
Ville Luukkonen – rummut 
Arto Ikävalko – piano 
Joonas Tuuri – basso 

Teurastamo Jazzin aikataulu 13.7.2024 

PÄÄLAVA 

14.00–14.45 Megasakki 

16.00–17.00 Wilfried Wilde Quartet 

18.00–19.15 Olli Ahvenlahti Acoustic Quartet 

PAAHTIMON LAVA 

14.45–16.00 DJ Matti Nives 

17.00–18.00 DJ Matti Nives 

19.15–22.00 Jazz-jamit Ville Luukkosen houstaamana 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Artistit

Matti Nives 

Muun muassa We Jazz -DJ-kollektiivista ja Radio Helsingin Jazz kiinnostaa -ohjelmastaan tuttu Matti Nives tarjoilee Teurastamo Jazzissa väkevän kattauksen laajasta vinyylikokoelmastaan ammennettua musiikkia. Jazz edellä mennään, mutta muutakin voi tarttua matkaan, esimerkiksi menevää musiikkia maailman eri kolkista, olipa kyse sitten perulaisesta Cumbiasta, Amerikan syvien takamaiden unohdetusta soulista, tai vaikkapa Kap Verden Funaná-musiikista. Kaiken läpi virtaa syvä rakkaus musiikin löytämistä ja jakamista kohtaan. 

Megasakki  

Megasakki on rytmikäs lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa ”Siili beatboksaa” helmikuussa 2022. Leikkisä ja viihdyttävä musiikki ammentaa iloa yleisölleen rytmimusiikista ja hauskoista sanoituksista. Emma-palkittu yhtye saa taatusti jokaisen tanssijalan vipattamaan: konsertista ei puutu taikaa eikä säihkettä, ja Aikapojan taikakellokin pääsee jälleen käyttöön! 

Säihky Suojeluskeiju – Annika Tepponen – laulu  
Tea Telepaatti – Elina Arlin – laulu 
Arvo Tarkka – Vesa Ojaniemi – basso, laulu 
Aake Aikapoika – Anssi Tirkkonen – rummut, laulu, elektroniikka 

Olli Ahvenlahti Acoustic Quartet 

Suomalainen jazzlegenda Olli Ahvenlahti esittää Teurastamo Jazzissa harvinaislaatuisen keikan, joka pohjautuu hänen edellisen akustisen levytyksensä musiikkiin. Vuonna 2017 julkaistu Thinking, Whistling (We Jazz Records) on rakastettu albumi, jonka musiikkia kuullaan nykyään harvoin livenä. Nyt maestro tarttuu materiaaliin varta vasten tätä esiintymistä silmällä pitäen kootun yhtyeensä kera. Luvassa tyylikästä ja vapautunutta svengiä, modernin jazzin jatkumoa ja nykyisyyttä, loistavaa musisointia ja ennen kaikkea Ahvenlahden terävästä biisikynästä syntynyttä ensiluokkaista jazzmusiikkia. Tätä ei kannata missata!  

Olli Ahvenlahti, piano 
Ville Herrala, basso 
Arttu Huopainen, rummut 
Jussi Kannaste, saksofoni 

Wilfried Wilde Quartet

Wilfried Wilde Quartet soittaa Teurastamon konsertissa Wilfried Wilden sävellyksiä sekä Adele Sauroksen sävellyksiä. Solistina kuullaan sielukasta ranskalaista kitaristi Wilfried Wildeä. Konsertti nivoo yhteen muusikkojen Wilden ja Sauroksen yhteistä taivalta sävellysten muodossa, sillä heillä on lukuisia yhteisiä projekteja Sveitsissä.  

Wilfried Wilde on kitaristi ja säveltäjä, joka on kotoisin Saint-Severistä, Ranskasta ja asuu tällä hetkellä Baselissa, Sveitsissä. Viime vuodet hän on esiintynyt pääasiassa Espanjassa, jossa hänellä on useita projekteja, jotka ovat julkaisseet albumeita, kuten: Wilfried Wilde Quintet: ”Oscilenscope” (2015), kaksi bassottoman trion WIZ-johtajana – ”WIZ” (2021) ja ”Mosaico” (2023), LOIROS – ”Loiros” (2019) ja ”Back From The Edge” (2023).

Wilfried Wilde, kitara
Toomas Keski-Säntti, piano
Vesa Ojaniemi, kontrabasso
Tuomas Timonen, rummut