• Ilmaistapahtumia
  • Musiikkia
  • Pihatapahtumia

22.7.

Teurastamo Jazz

Teurastamon uusin aluevaltaus on heinäkuinen jazz-iltama, jolloin kaupunkilaiset pääsevät jammailemaan jazzin tahtiin Teurastamon pihalla. Lavalle nousevat tuolloin Luhtala Rinaldi Jazz Project, Manuel Dunkel – Alexi Tuomarila Quartet ja SteelNovo Trio.

Teurastamo Jazz

Rinaldi Luhtala Jazz Project perustettiin kun pianisti Karri Luhtalan muutti vuonna 2006 Italiaan, Rooman seudulle opiskelemaan jazzpianonsoittoa. Samasta opinahjosta löytyi Valeria Rinaldi, lahjakas nuori jazzlaulajatar Rinaldi Luhtala Jazz Projectin ääneksi. Jo projektin alussa kaksikolla oli suunnitelmana tuoda musiikkiin omia juuriaan ja yhdistellä lopputulokseen skandinaavisia mausteita Italialaisten herkkujen rinnalle. Heidät tunnetaan parhaiten “Terranova”-albumista, jolle valikoitiin niin Karrin ja Valerian uusia, aiemmin julkaisemattomia sävellyksiä kuten kaksikon varioimia versioita tunnetuista suomalaisista kansansävelmistä.

‘Manuel Dunkel – Alexi Tuomarila Quartet’ esittää saksofonisti Dunkelin säveltämää, melodista ja intensiivistä jazzia. Kvartetin vahvuus on svengaavassa ja luovassa yhteissoitossa.

SteelNovo Trio on jazz trio, jonka perustajajäsen Bruno Erminero yllättää musiikkiväen Hammond-urullaan. Bändin sävellyksistä sekä luovista kitararytmeistä vastaa puolestaan Giuliano Graziani.

Illan aikana Teurastamon terassit ovat auki ja alueen toimija tarjoilevat parhaita herkkujaan: rentoudu HDCO:n verigreippilonkerolla B-Side Barin terassilla ja nappaa auringossa Jädelinon italialainen artesaanijäätelö!

Mukana on SteelNovo Trio (kuvassa), joka säväyttää Hammond-uruilla.

16:00 - 22:00

Teurastamo