Dekonstruoitu – Lasista valoksi -näyttely 6.–14.9.

30.8.2024 / 08:20

Teurastamolla perjantaina 6.9. avautuva Dekonstruoitu – Lasista valoksi -näyttely esittelee innovatiivisia lasivalaisimia ja luovaa suunnittelutyötä niiden takana.  

Mukana olevat työt ovat nuorten nousevien muotoilijoiden käsialaa: 

–  Työryhmämme jäsenet tulevat varsin erilaisista muotoilutaustoista, mutta meitä yhdistää kiinnostus valoon; siihen, miten valoa käsitellään ja mitä kaikkea sillä voi luoda tiloihin, itse Aalto yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -ohjelmassa opiskeleva Konsta Klemetti kertoo. 

–  Näyttelyssä erityistä on se, miten lähelle itse muotoiluprosessia se päästää katsojansa.  Lasivalaisimen suunnittelu on laaja-alainen hanke, johon liittyy yllättävän paljon vaiheita. Monet erilaiset elementit täytyy saada toimimaan sopusoinnussa, jotta haluttu tila saadaan valaistua.

Osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa nähtävä näyttely tutkii rohkeasti valon mahdollisuuksia. Samalla näyttelyn lähtökohdissa on jotain ikuista. 

– Lasia pidetään ensimmäisenä ihmisen keksimänä materiaalina, joten mikä olisikaan sopivampi materiaali kantamaan yhtä suurimmista innovaatioistamme: tulta. Soihdut ja lyhdyt ovat ajan myötä kehittyneet, mutta lakkaamaton kiinnostuksemme ja tarve valolle eivät ole kadonneet mihinkään, Klemetti kuvailee.

Dekonstruoitu – Lasista valoksi Teurastamon R4-hallissa 6.–14.9.2024, ma-pe klo 12–19, la-su klo 12–18. Vapaa pääsy! Näyttely on osa Helsinki Design Weekin tarjontaa. 

Konsta Klemetti: Lamellae