Teurastamon uudistettu sauna

Teurastamon saunassa on nautittu löylyistä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1933! 

Juuri uudistetussa saunassa mahtuu kerralla lauteille noin 8 löylyttelijää. Pukuhuonessa on penkit 20 vilvoittelijalle. Teurastamon saunan edustalla on urbaani, tilava ja vehreä piha, missä saunojien käytettävissä on oma pallogrilli (omat hiilet mukaan!) ja pöytäryhmiä. Pukuhuoneessa on jääkaappi, joten omat eväät säilyvät viileänä.

Saunassa on hyvät löylyt: kiuas on tehokas Harvian Sento, lauteet ovat jämäkät ja kauniisti tehdyt ja panelointi on siistiä tervaleppää. Saunojat voivat itse säätää löylyjen voimakkuuden mielensä mukaan kiukaan ohjauskeskuksesta: 70 asteiset löylyt ovat kosteat ja miedot, 100 asteeseen lämmitetty kiuas antaa kuivemman ja voimakkaamman löylyn. Kiuasta on hyvä lämmittää noin tunti ennen ensimmäisiä löylyjä, jotta kiukaan kivet ehtivät kunnolla kuumeta.

Teurastamon sauna on simppeli ja kompaktin kokoinen sekä erittäin hyvätunnelmainen. Sauna sijaitsee Teurastamon vanhan hallintorakennuksen kellaritiloissa ravintola Paleman alakerrassa. Teurastamon alueella on erittäin laadukas ruokatarjonta, joten saunalle on helppo hakea esim. Döner Harjun kebabia Paleman pop-upista, hampurilaisia Roslundilta, ribsejä B-Smokerystä, pizzaa Pizzalasta tai tacoja Lopez y Lopezista. Jatkoille on hyvä suunnata Tislaamoon tai B-side baariin.

Saunojat lämmittävät saunan itse ja saunomisaika on klo 24 asti. Jos haluaa saunoa pitempään, tulee lisätunnit varata etukäteen jotta vartijaa voidaan informoida pidennetystä saunomisajasta! Saunojat siivoavat lähtiessään saunan perus-siistiksi: roskat roskikseen, pullot ja tölkit pullokoreihin yms. myös vilvoittelupihan osalta.

Saunan avain noudetaan etukäteen ravintola Palemasta arkisin klo 9 ja 15 välillä. Jos et ehdi noutaa avainta, sovi hyvissä ajoin etukäteen avaimen jättämisestä avainlaatikkoon saunan oven vierustalle. Saunan avain jätetään saunassa olevaan laatikkoon saunomisen jälkeen.

Lisätietoja: info@ravintolapalema.fi

Saunan varauskalenteriin tästä!