Teurastamolla hullaannutaan ruokasienistä Sieni-ihmisten päivänä

Minkälaisia herkkuja ruokasienistä valmistavat kokit Jyrki Tsutsunen ja Markus Maulavirta? Mitä kaikkea metsästä voi ruokapöytään kerätä? Miten ruokasieniemme arvostusta ja käyttöä pystytään lisäämään?

Jo neljättä kertaa järjestettävänä Sieni-ihmisten päivänä 19. syyskuuta Helsingin Teurastamolla tutustutaan Suomen metsien aarteisiin, ruokasieniin, kaikilla aisteilla.

Tapahtumassa voi maistella eri sieniä, kuunnella asiantuntijoiden keskusteluja, tutustua oppaiden johdolla ruokasientemme laajaan valikoimaan, ostaa sienituotteita ja inspiroitua sienikokkailusta.

Keskustelua Teurastamon Kellohallissa johdattelevat Saimi Hoyer ja Jaakko Selin ja vinkkejä sienikokkailuun tarjoavat kokit Jyrki Tsutsunen ja Markus Maulavirta. Sienineuvontaa tarjoavat Suomen Sieniseuran ja Uudenmaan Marttojen asiantuntijat sekä sienituntija Tero Taipale, jonka hämmästyttävä ikuistettujen sienien näyttely tutustuttaa harvinaisimpiinkin ruokasieniimme. Teurastamon Kellohalli-ravintolassa tarjoillaan päivän aikana uniikkeja sieniherkkuja.

Tapahtumassa esitellään myös Sieni-ihmiset ry:n vuonna 2016 lanseerattavaa Sienivallankumous-kampanjaa. Kampanjassa ruokasienten puolesta taistelevat huippukokit, taiteilijat ja vaikuttajat. Sieni-ihmiset ry on vuonna 2012 perustettu voittoa tavoittamaton yhdistys, jonka tarkoituksena on popularisoida ruokasienitietoutta sekä rohkaista ihmisiä sienimetsään.

– Luonnonvaraisista sienistämme vain noin prosentti päätyy ruokapöytiin. Sieni-ihmiset ry haluaa laajentaa erilaisten sienilajien tuntemusta ja käyttöä kotona, ravintolassa ja kaupassa, kertoo Sieni-ihmisten puheenjohtaja Petri Salmela.

– Sieni on monipuolinen, terveellinen ja herkullinen raaka-aine, jossa on valtava potentiaali lihan, kalan ja kasvisten rinnalle, Salmela muistuttaa.

Sieni-ihmisten päivään on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille. Lue lisää tapahtuman facebook-sivuilla.

Aika: Lauantai 19.9.2015 klo 11‒17
Paikka: Teurastamo, Työpajankatu 2, 00580 Helsinki

Päivän järjestää Sieni-ihmiset ry yhdessä Uudenmaan Marttojen, Suomen Sieniseuran ja Teurastamon toimijoiden kanssa.