Teurastamon kuuma kesä!

Luvassa on pyörän rassausta, maalaistentoreja, ruokaa, rekkoja ja iltakirppiksiä, puutarhatansseja, lohikäärmeitä, pingistä, kesäkauppa, konttikahvila, piknikherkkuja, lounasjoogaa, akrobaatteja, katutaidetta ja kaupunkiviljelyä.

Teurastamon tapahtumakesästä on tulossa kuuma ja kirjava.

Teurastamon suosikkitapahtuma Helsinki Night Market on tänä kesänä Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali ja mukaan elokuiseen tapahtumaan on tulossa niin kiinalaisia katuruokakokkeja, jurttateatteria kuin heinäsirkkoja. Kesäkuussa Teurastamon valtaa alueen historian suurin ja kansainvälisin SideWays -festivaali, joka lämmittää erityisesti musiikin, kulttuurin ja ruoan ystäviä. Suurimpaan osaan kesän tapahtumista on vapaa pääsy.

Teurastamon kesä starttaa 16. toukokuuta

Fillarikansan kevätjuhlia ja Teurastamon kesän avajaisia vietetään 16. toukokuuta. Stadin Kelat -pyöräilytapahtuman lisäksi Teurastamon pihalla on samaan aikaan Maalaistentori sekä Ravintolapäivän maistiaisia.

Ruokaa, rekkoja ja iltakirppistä

Street Food Thursday -tapahtuma, joka tarjoaa ruokaa, rekkoja ja iltakirppiksiä kurvaa Teurastamolle torstaisin kerran kuussa. Ruokarekat huristelevat Teurastamon pihalle vaihtuvalla kokoonpanolla. Syö itsesi pulleaksi ja bongaa kesäaarteita iltakirppiksellä 4. kesäkuuta, 2. heinäkuuta, 6. elokuuta ja 3. syyskuuta klo 16-21.

SideWays – musiikkia, taidetta ja ruokaa

Sideways kokoaa Teurastamolle ensimmäistä kertaa kansainvälisiä huippunimiä rap-artisti Azealia Banksista singer-songwriter José Gonzá́lesiin. Mukana on myös suomalaisia artisteja. Tapahtuman ruokatarjonnasta vastaavat Teurastamon ravintolat sekä katuruokarekat. Sidewaysin visuaalisesta ilmeen on suunnitellut graafikko Leo Karhunen sekä Suomen tunnetuin graffititaiteilija EGS, joka tulee maalaamaan myös Teurastamon piharakennuksia.

SideWays on paitsi Teurastamon historian suurin ja kansainvälisin festivaali, myös alueen ensimmäinen maksullinen tapahtuma. Tapahtuman järjestää Full Steam ja lippuja myy Tiketti. Teurastamon alueen toimijat ovat mukana ohjelmassa omilla erikoisuuksillaan, jotka vahvistuvat toukokuun loppuun mennessä. SideWays -festivaali järjestetään Teurastamolla 12.-13. kesäkuuta klo 16-23.

Helsinki Night Market – pala Kiinaa Teurastamolla

Kahden vuoden odotuksen jälkeen Helsinki Night Marketissa on tänä kesänä mahdollisuus maistella hyönteisiä. Toista kymmentä katuruokakeittiötä tarjoaa monenlaista yöruokaa perinteisistä aasialaisista herkuista eksoottisimpiin makuihin asti. Shanghaista saapuvat hyönteisruokakokit loihtivat pikkupurtavaa mitä erilaisimmista hyönteisistä.

Juhlaviikkojen Kiina-teema ulottuu Taiteiden yönä Kalasatamaan, kun Teurastamon palsamipuiden katveeseen ilmestyy jälleen illan hämärtyessä karnevaalihenkiset yömarkkinat. Punatiilisen pihan suojissa nähdään monipuolinen ja vinksahtanut kattaus taidetta, hohtavia leijonia ja lohikäärmeitä, livemusiikkia unohtamatta. Mukana myös ohjelmaa perheen pienimmille. Helsinki Night Market 20.-21. elokuuta.

Terasseja, hengailua ja grillailua

Teurastamon pihagrilli, rantatuolit, riippukeinut ja piknikpöydät ovat tuttuun tapaan kaupunkilaisten vapaassa käytössä. Kaupunkiviljelijöiden säkkinurkkaus kuhisee jo innokkaita multasormia ja Herttoniemen ruokaosuuskunta jakelee satoaan kesän mittaan pienellä punaisella maitolaiturilla. Teurastamon piha- alueen viljelybokseihin on istutettu syötäviä sesongin yrttejä, marjoja, vihanneksia ja hedelmiä, joita voi napsia omaan suuhun pitkin kesää. Pihalla järjestetään myös lounasjoogaa perjantaisin klo 12-13.

Teurastamolle kauan ja hartaasti toivottu baari on avautunut vapun aattona: B-Side Bar tarjoilee paitsi janonsammuttajia myös pientä hyvää syömistä. Pihalle avautuu 15. kesäkuuta myös pieni puinen konttikahvila ja kesäkauppa, josta voi lainata piknikvilttejä ja ostaa nuorten suunnittelijoiden tuotteita.

Kellohallin, Jäätelöbaari Jädelinon, Ho’s Foodin, B-Smokeryn, B-Side Barin ja Teurastamon Portin ravintolat, myymälät ja terassit ovat auki päivittäin koko kesän ajan. Lisäksi alueella toimii Tuoretori, Vaelsa Pasta Factory, Helsingin Kahvipaahtimo, Flavour Studio, Radio Helsinki ja Helsinki Distilling Company, jonka anniskeluravintolaa odotetaan kuin kuuta nousevaa ensi kesäksi 2016!