Teurastamon uudella Kirjaverstaalla tapahtuu maaliskuussa

Teurastamon uusi Kirjaverstas käynnistelee toimintaansa. Vuodenvaihteessa avattu uusi tila on jo toiminut kirjakauppana ja opetuksessa ja nyt tulossa on ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille.

Perjantaina 17. maaliskuuta järjestetään jälleen Perjantaiverstas, Kirjaverstaan iltaklubi, jossa on tarjolla kirjallisia yllätyksiä: kohtaamisia, keskustelua, runoa, proosaa, kuvaa ja musiikkiakin. Klubi alkaa pääsääntöisesti klo 18, mutta aika kannattaa tarkistaa erikseen.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja tarjolla on pientä purtavaa. Klubi-ideoita otetaan myös mielellään vastaan!

Kuvittaja-valokuvaaja Kati Rapian vetää kuvakirjakerhoa, jossa kulloinenkin kutsuvieras, taiteilija tai muu kuvakirjojen intohimoinen rakastaja, esittelee kerholaisille 3–5 tärkeintä kuvakirja-aarrettaan. Tyylilajina on kirjojen yltiöpäinen ylistys ja hehkutus.

Kuvakirjakerho kokoontuu kerran kuussa, ja Kati Rapia toimii sen emäntänä.

Viikon päästä 24. 3. Perjantaverstaalla julkistetaan Jesse Matilaisen historiallinen sarjakuvaromaani Suomen suurin kommunisti, jossa pääosissa ovat mm. Otto Wille Kuusinen, Tyyne Tokoi ja Arvo ”Poika” Tuominen.

Kirjaverstaan lauantai-iltapäivät omistetaan lapsille ja vanhemmille.

Kuun viimeisenä lauantaina pidetään aina Sarjakuvakeskuksen perinteinen askartelupaja, ja muina päivinä on luvassa muun muassa lastenkirjantekijöiden vierailuita, satuhetkiä ja työpajoja. Ensimmäinen vieras on kirjailija Tomi Kontio, joka tulee lukemaan lastenkirjojaan 18. 3.

Kirjaverstas on Sarjakuvakeskuksen, Toukka Lastenkirjakioskin, Nide kirjakaupan ja Kuvittajat ry:n perustama tila, joka on yhdistelmä kirjakauppaa ja tapahtumia. Se löytyy Teurastamon pihalta, vinosti Kellohallia vastapäätä. Osoite on Työpajankatu 2 a, R 4.

Kirjaverstas on auki ma-pe klo 12–17 ja la klo 12–16.

Lisätietoa Kirjaverstaan facebook-sivulta ja seuraavilta henkilöiltä:

Sarjakuvakeskus
Aino Sutinen aino.sutinen@sarjakuvakeskus.fi
p.040 867 5319

Kuvittajat ry
Heli Halme heli.halme@kuvittaja.fi
p. 050 5678434

Toukka Lastenkirjakioski
Leena Virtanen toukka@toukka.fi
p. 050 5269797

Kirjakauppa Nide
Terhi Jääskeläinen info@nidekauppa.fi p. 050 4600337