Teurastamon kesässä juhlitaan urbaania kylpyläkulttuuria, jazzia ja edellisvuosikymmenten DJ-legendoja

Teurastamon alkukesän festaritarjontaa täydentävät heinä- ja elokuussa jatkuvat viikoittaiset markkina- ja musiikkitapahtumat Torstaimarketti ja Teurastamon perjantaisten alku-iltojen Teurastamo LIVE -ilmaiskonsertit. Teurastamo Jazz hemmottelee heinäkuussa jazz-diggareita ja elokuussa kaupunkilaisten takapihalla juhlitaan nautinnollista veganismia Vihisfestin tahtiin. Loppukesästä Teurastamo muuntautuu näyttelyiden, muotoilutapahtumien ja karnevaalitunnelman kehdoksi Helsinki Design Weekin, Helsingin Juhlaviikon ja Taiteiden Yön ohjelmassa.

Jokaviikkoisessa Torstaimarketissa pääsee heinä- ja elokuussa rentoutumaan kellarisaunassa ja kylpytynnyrissä, joka löytyvät Ravintola Paleman heinäkuussa avautuvan biergartenin kupeesta. Yhteisögrillin hiillos houkuttelee tiristämään grillieväitä ja ravintolaterassien pöydät notkuvat kesäherkuista. Markkinoilla on viikoittain vaihtuvien ruokarekkojen lisäksi Kellohallin puu-uunipitsaa, Jädelinon artesaanijäätelöä, Paleman kuuluisia makkaroita, Ho’s Foodin perinteisiä dim sumeja ja Pohjoismaiden suurimmassa savustimessa valmistettuja B-Smokeryn ribsejä. Pingis, mölkky ja muut pihapelit kutsuvat perheitä viihtymään yhdessä tiskijukkien pistäessä parastaan.

Torstaimarketti –  7.7., 14.7., 21.7., 28.7., 4.8., 11.8. ja 18.8.


Viikonloppu lähtee käyntiin tyylillä heinä- ja elokuussa Teurastamon perjantai-iltojen livekeikoilta. Ilmaiskonserteissa kuullaan 8. heinäkuuta räppiä, rockia ja funkia yhdistelevää lappalaista groovejunaa kun Reindeer Kalashnikov käväisee Helsingissä ennen H2Ö-festivaaliesiintymistään. World Music Not World Music puolestaan upottaa tanssiyleisön elektronisten, synteettisten ja bassovoittoisten dj-settien voimin toisenlaiseen todellisuuteen. Teurastamo Jazz tuo Teurastamolle laadukkaan kattauksen kansainvälisestikin tunnettuja jazzartisteja, kun SteelNovo Trio, Rinaldi Luhtala Jazz Project sekä Manuel Dunkel – Alexi Tuomarila Quartet nousevat lavalle luovine yhteissoittoineen. Jussi Kuoma ja Paha Nuutti tuovat sulosaundinsa rytmimusiikkia rakastaville 29. heinäkuuta, ja reggae-piireistä tuttu Hauveli sekä kalliolainen Mutka-orkesteri saapuvat vipattamaan tanssijalkaa 5. elokuuta.

Teurastamo LIVE: Reindeer Kalashnikov – pe 8.7.
World Music Not World Music – pe 15.7.
Teurastamo Jazz – pe 22.7.
Teurastamo LIVE: Jussi Kuoma + Paha Nuutti – pe 29.7.
Teurastamo LIVE: Hauveli + Viiksivallu / Mutka-orkesteri – pe 5.8.


Elokuussa juhlistetaan mättöveganismia Vihisfest 2016 -tapahtuman merkeissä, kun Flow-festivaalin etkoilijat pääsevät käsiksi satoihin maksuttomiin kasvispiirakoihin kaupunkilaisten yhteisgrillin äärellä. Art Goes Kapakka elokuussa jatkaa monipuolisilla musiikkisisällöillään: festivaalin aikana kuorot yllättävät Torstaimarketin vieraat kierroksellaan, 19. elokuuta Arvottomat- ja Animels-yhtyeet tanssittavat after-work -kansaa, ja 26. elokuuta ensimmäisen levynsä julkaiseva folk-duo VARSA juhlii debyyttikeikallaan.

Vihisfest 2016 – pe 12.8.

Art Goes Kapakka -ohjelma: 

  • Kuorojen kierros – to 18.8.
  • Teurastamo LIVE: Arvottomat + Animels – pe 19.8.
  • Teurastamo LIVE: VARSA – pe 26.8.

    Taiteiden yönä Teurastamo siirtyy karnevaalitunnelmiin, ja Kellohallissa juhlitaan edellisvuosikymmenten DJ-legendojen säestyksellä läpi yön.

    Taiteiden yö: Teurastamo Carneval – to 26.8.


Teurastamo kuhisee luovuutta ja taidetta Helsinki Design Weekin aikaan 1.-11. syyskuuta kun Collaplan yhteisöllistää alueen valaistussuunnitteluprosessin, Urheilumuseo muistelee Helsingin olympialaisia arkistonäyttelyn siivittäminä ja yleisön kanssa vuorovaikutuksessa oleva avaruudellinen Fangai-teos saa uuden elämän entisen teurastuslaitoksen tiloissa.