Teurastamolle avautuu uusi Tislaamo-Distillery bar 

The Helsinki Distilling Companyn pitkään ja hartaasti odotettu Tislaamo – Distillery Bar aukeaa perjantaina 2. joulukuuta HDCO:n tislaamon yläkerrassa. Laadukkaiden juomien lisäksi Tislaamon baari tarjoaa ruokaa valomerkkiin asti.

Tarjolla on täysi kattaus HDCO:n omia tuotteita tutuista juomista sesonkituotteisiin, laaja valikoima muiden valmistajien viskejä ja ginejä, ja lisäksi asiakkaat pääsevät maistelemaan muun muassa huipputasoista tequilaa ja mezcalia. Juomat tulevat sekä tunnetuilta valmistajilta että hyvätasoisilta pientuottajilta. Jatkossa valikoimaa on tarkoitus laajentaa omalla maahantuonnilla. Oluet ovat luonnollisesti lähipanimoilta ja huolella valitut viinit tarjoillaan magnum-pulloista.

– Oman baarin perustaminen on ollut suunnitelmissamme alusta pitäen. Tila on upea ja saamme esiteltyä tuotteitamme asiakkaille. Mutta meille on myös tärkeää, että baarimme ei ole pelkkä showroom, vaan täysimittainen cocktailbaari, jossa on tarjolla myös juomiemme laatua vastaavaa ruokaa. Tavoitteenamme on luoda maailman paras tislaamobaari!, kertoo Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Companyn perustajaosakas.

Kekseliäästä cocktaillistasta huolehtii baaria luotsaavan Noora Nyrhilän (baarimestarien SM hopeamitalisti 2016) baarimestaritiimi, jonka jäseniltä löytyy aiempaa osaamistaniin Kämpin baarista kuin Lady Moonistakin.

Pikkujoulukauteen Noora Nyrhilä suosittelee listaltaan erityisesti Aztec Lemonadea. (Helsinki Tyrnipontikka, Nuestra Soledad Mezcal, limemehu, sokerisiirappi, Ginger Beer)

-Ei joulukuussakaan kaiken tarvitse maistua glögiltä. Tässä high ballissa oman Tyrnipontikkamme pehmeys ja mezcalin savuisuus lyövät kauniisti kättä, Nyrhilä perustelee.

Tislaamon keittiöstä vastaavat Ron Gentile ja Markus Kauppinen, jotka ovat työskennelleet useissa Michelin-tähdillä rankatuissa ravintoloissa niin Suomessa kuin maailmallakin. Ruokaa Tislaamon keittiöstä saa aina valomerkkiin asti, joka tulee viikonloppuisin klo 01.30. Asiakaspaikkoja Tislaamossa on 120.

Ravintolatilan rakentaminen Museoviraston suojelemaan rakennukseen ei ole ollut yksinkertaista, mutta lopullinen tulos on esteettisesti viehättävä. Kaupungin teurastamon entisen lämmönjakelukeskuksen isot ikkunat on kunnostettu käsityönä ja toisen kerroksen seinien raakabetonipinta ja vanhat kaakelit on säästetty muistuttamaan rakennuksen menneisyydestä. Kauniisti patinoituneet Ilmari Tapiovaaran Domus-tuolit tuovat kodikasta tunnelmaa. Dj-kulman vierestä pääsee kurkistamaan suuren ikkunan kautta alakerran tislaamoon, jossa valmistetaan muun muassa HDCO:n palkintoja niittänyttä Helsinki Dry Giniä ja ruisviskiä.

Tislaamo – Distillery baarin avajaisia vietetään 2.12. kello 17- 02.

15303878_10209576492742358_654201057_o