Teurastamolla juhlitaan neljän Michelin-tähden illallisella

Helsingin tähtiravintolat Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo järjestävät yhteisen illallisen Teurastamon Kellohallissa. Neljän Tähden Dinnerillä juhlitaan Helsingin ja koko Suomen ravintolamaailman kansainvälistä menestystä iloisesti ja ansaitusti. Tähtikokit valmistavat yhdessä erikoisen neljän tähden ruokaelämyksen illallisvieraille.

Mikä ihmeen Neljän Tähden Dinner?

Ensimmäistä kertaa Helsinkiin ropisi Michelin-tähtiä vuonna 1987. Ravintola Demolla tähti on ollut vuodesta 2007 ja Ravintola Olo on palkittu vuodesta 2011 alkaen. Ravintola Askin ja Chef & Sommelierin taidot huomioitiin vuonna 2014, kun iloisesti yllättyneet huipputiimit palkittiin molemmista ravintoloista yhdellä tähdellä. Suomen tämän hetken neljän tähtiravintolan keittiömestarit Filip Langhoff, Sasu Laukkonen, Jari Vesivalo ja Tommi Tuominen päättivät juhlia menestystä ja tähtien taakse kätkeytyvää intohimoista osaamista illallisella, jossa herkutellaan ravintoloiden yhteisesti suunnittelemalla menulla.

”Idea Neljän Tähden Dinnerille syntyi siitä, kun Suomeen ei tullut tänä vuonna uusia tähtiä, ja tuli sellainen fiilis, että hei – kyllä me osaamme juhlia olemassa olevia tähtiä!”, Sasu Laukkonen kertoo innoissaan.

”Neljästä tähdestä syntyi myös illallisen erottuva nimi”, Filip Langhoff jatkaa.

”Illan tavoitteena on paitsi pitää hauskaa yhdessä, tehdä samalla myös jotakin hyödyllistä”, Jari Vesivalo kertoo. Illallisen tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi.

”Tähdet on joka vuosi ansaittava uudestaan, joten tässä juhlitaan nyt monen vuoden edestä”, Tommi Tuominen lisää.

Illallisen aikana maistellaan tähtikokkien valmistamaa neljää eri ruokalajia ja lautasille tarjoillaan esimerkiksi karhunlaukkaa, uuniselleriä ja yrteillä täytettyä entrecotea. Liput maksavat 150 euroa juomineen ja väliyllätyksineen. Illallisella on mukana saliammattilaisia jokaisesta tähtiravintolasta sekä joukossa nähdään myös paikallisia kahviosaajia. Yhteistyössä ovat lisäksi mukana Kellohalli, A21 ja Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategia.

Neljän Tähden Illallinen

keskiviikkona 11.5. klo 18-21
Kellohalli, Teurastamo
Työpajankatu 2E
00580 Helsinki

Varaa liput tästä!