Teurastamo Jazz kruunaa heinäkuun 

Teurastamo Jazz valloittaa piha-alueen lauantaina 22.7. klo 15–22. Koko perheen ilmaistapahtumassa pihalavan valtaa huikea esiintyjäkaarti, jota tähdittävät muun muassa Jukka Perko & Herd, Heikki Sarmanto, Kalle Salonen Quartet sekä Linear John. Jazzpianisti Karri Luhtalan projekti Il Mondo Di Karri vierailee festareilla tuoden mukanaan kompin Roomasta ja nousevan napolilaislaulajan Laura Taglialatelan.

Saksofonisti Jukka Perko ja jazztrio Herd sukeltavat konsertissa legendaarisen Simon & Garfunkel -yhtyeen hunajaisten klassikoiden maailmaan. Illan aikana kuullaan amerikkalaisduon tutuksi tekemiä kappaleita kuten El Condor Pasa, Bridge Over Troubled Water ja Cecilia täysin tuorein ja rohkein sovituksin.  Perko on versioinut näitä sävelmiä alunperin sinfoniaorkestereiden kanssa, mutta tällä kertaa pienyhtyeen tulkinnat herättävät nämä suositut sävelmät eloon uudella tavalla Teurastamolla.

Linear Johnin hahmon takaa löytyy suomalainen pitkän linjan saksofonisti Markus Holkko. Holkko on aikaisemmin vaikuttanut mm. U-Street All Stars -yhtyeessä 2000-luvun alkupuolella, sekä myös funkimmissa yhteyksissä, muun muassa Groove Conventionissa sekä Eternal Erection -yhtyeen riveissä.

Holkon sooloprojektin Linear Johnin musiikissa jazz on vahvasti mukana, mutta siihen yhdistyy tyylillisesti pop, klassinen, proge, punk ja elektroninen musiikki sekä avantgardistisuus ja provokatiivisuus. Lauantaina on siis odotettavissa tiukkaa settiä, kun Linear John nousee Teurastamon pihalavalle.

ll Mondo Di Karri on jazzpianisti Karri Luhtalan kehittämä kiertuekonsepti, joka tuottaa Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazzkokoonpanoja. Muusikot tulevat yleisimmin Luhtalan toisesta kotimaasta, Italiasta, mutta yhtä lailla myös mistä tahansa muualta.

Yhteinen nimittäjä on itse Luhtala, joka soittaa kokoonpanoissa koskettimia. Muutaman viime vuoden aikana Suomessa on Luhtalan tuottamana soittanut useita kymmeniä erilaista kokoonpanoa ja toistasataa muusikkoa. Luhtalaa onkin kutsuttu jazzin suurlähettilääksi, eikä suotta.

Teurastamo 2017 Jazzeille Karri tuo roomalaisen kompin ja napolilaisen nousevan jazztähden Laura Taglialatelan.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta.