Taiteilija Oscar Chan Yik Long keskustelee Bored Wolves kustantamon Stefan Lorenzuttin kanssa uudesta mustepiirustuksiin pohjautuvasta zinestään Melted Stars.

Keskustelu sivuaa Chanin haptista työskentelytapaa ja hänen lähestymistapojaan tilallisuuteen sekä häntä inspiroinutta nykytaiteen ja antiikin graafisuutta. Keskustelu avaa Chanin Melted Stars -julkaisussa käyttämää prosessia, jossa taiteilija on roiskinut mustetta paperille, havainnoinut mytologisia olentoja sen synkkyydessä ja piirtänyt ne oleviksi hetkeä ennen niiden katoamista.

Bored Wolves on taiteilijoiden ja runoilijoiden julkaisuihin erikoistunut kustantamo Krakovassa, Puolassa. Se on sitoutunut rajoja ylittävään yhteistyöhön kielten, medioiden ja taiteenalojen välillä kehittääkseen julkaisuja, jotka kutovat yhteen usein erillään pidettyjä luokkia ja tyylejä

Melted Stars – johon Chan itse uppoutui 72 tunniksi, syventyen musteen ja mielikuvituksensa syövereihin – oli innostava haaste kustantajalle, jonka täytyi löytää Chanin astraalikoreografioille sopiva nopea rakenne, jotta julkaisu voitiin takoa, kun rauta oli vielä kuumaa.

Chanin omin sanoin: “Roiskutan mustetta paperille. Sitten seuraan käsiäni ja annan niiden tehdä tehtävänsä. Kun tarkkailen tulosta, mieleni etsii kasvoja. Kasvojen perusteella tunnistan olennon. Kehitän tätä olentoa. Todellakin työskentelen roiskeen kanssa. Olento on jo syntynyt, kun musteroiskaisu on tehty.”

Oscar Chan Yik Long (s. 1988 Hongkongissa) on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee pääasiassa musteella paperille ja kankaalle tai käyttäen mustetta paikkakohtaisissa seinämaalauksissa, kuten sellaisissa, joita hän teki Kohtaan osana ryhmänäyttelyä First International Festival of Manuports syksyllä 2021. Chania edustaa Hongkongissa Gallery EXIT, joka isännöi hänen toisen yksityisnäyttelynsä tänä syksynä. Huhtikuussa 2023 hän avaa myös yksityisnäyttelyn Cazul 01:ssä Bukarestissa, Romaniassa.

Keskustelu käydään englanniksi. Vapaa pääsy.