• Ilmaistapahtumia
 • Koko perheen tapahtumia
 • Musiikkia
 • Pihatapahtumia
 • Ruokaa ja juomaa

12.8.

Vihisfest 2016

Hedonistinen vegaanimättötapahtuma Vihisfest 2016 valtaa Teurastamon elokuussa

Mikä ‘Vihisfest’?

Viherjauheet työnnetään sivuun, kun nautinnollista veganismia juhlistava avoin yleisötapahtuma Vihisfest 2016 järjestetään perjantai-iltana 12. elokuuta Teurastamon sisäpihalla ensimmäistä kertaa. Luvassa on HoviRuoan kasvispiirakoiden eli vihisten sekä vegaanisten hampurilaisten nautiskelua, Pimp My Vihis -kilpailu, sekä alueen ravintoloiden ja ruokamyyjien vegaanisten annosten maistelua. Illan aikana sipsikaljaveganismin itseoikeutettu pyhimys St. Vihis viihdyttää juhlakansaa diskohumppaperformanssillaan ja MegaMega-yhtye nostatta tunnelmaa taidediskomusiikillaan.

Jo lähes 18 000 jäsentä kerännyt Facebook-ryhmä Sipsikaljavegaanit haastaa sekä idunpurijamyyttiä että aikamme terveyspakkomielteitä ylistämällä vegaanista mättöruokaa. Yhteisöllisen ja kehopositiivisen ryhmän hittiruokana tunnettu vihis eli vegaaninen versio lihapiirakasta saa viimein ansaitsemansa tapahtuman Teurastamon kesästä.

Kouvolalainen HoviRuoka Oy on valmistanut vihiksiä vuoden 2015 elokuusta alkaen. Trendieineksellä oli alkuvuodesta vain 300 jälleenmyyjää, mutta nyt jo yli tuhat kauppaa on ottanut kohutuotteen valikoimiinsa. Tänä keväänä yritys kehitti lisäksi vegaanisen hampurilaisen, jota päästään maistamaan Teurastamon Vihisfestissä.

Vihisfest — Hedonistinen vegaaniruokatapahtuma Teurastamolla

Vihiksestä on moneksi

Kasvispiirakat maistuvat suoraan paketista sellaisenaan, mutta juhlan kunniaksi tuhannet kävijöille ilmaiset vihikset grillata Teurastamon sisäpihan avoimella yhteisögrillillä. Vihisfestin jännittävimmässä ohjelmanumerossa Pimp My Vihis -kilpailussa voit maustaa piirakkasi lukuisilla kekseliäillä variaatioilla.

HoviRuoan tuotteet ovat inspiroineet paikallisia taiteilijoita luomaan vihis-teemaisia musiikki- ja performanssikokonaisuuksia juhlakansan iloksi. Kaikkien vihisten pyhimys St. Vihis esiintyy tapahtumassa ja ruokkii vihismaniaa entisestään performanssitaiteellaan. Paikalla on myös taidedisko-yhtye MegaMega, joka on tullut aiemmin tunnetuksi video- sekä performanssitaiteestaan.


Ohjelma:

 • Sisäpihalla tapahtuu kello 15-22, kun vihiksiä jaetaan esitysten lomassa.
 • Animalia järjestää Kellohallissa tuotantoeläimet-paneelikeskustelun kello 17.15 alkaen. Keskustelemassa kansalaisaktivisti Syksy Räsänen, Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä ja Vegaaniliiton puheenjohtaja Sari Komulainen. Lisätietoja tässä.
 • Kellohalli & Pasta Factory goes Vihisfest:
  Terassin pastapiste tarjoilee kello 15 alkaen kanttarelliravioleita vihreällä pestolla ja Jalotofu-ravioleja tomaattiragulla. Lisänä kevyesti kuivattuja kirsikkatomaatteja sekä vegaanista aiolia.
  Kellohallin terassin napolilaisessa pizzauunissa paistetaan vegaanista pizzaa kello 15 alkaen. Tarjolla on klassinen ‘Marinara’, välimerellinen ‘Oliivipesto & kesäkurpitsa’ sekä sesonginmukainen ‘Kanttarelli & maa-artisokka’. Pizzat tarjoillaan viimeisteltynä vegaanisella parmesaanilla sekä basilika-yrttisalaatilla.
 • Jädelino tarjoilee 12 vegaanista jäätelömakua ja B-Smokerylta saat vegaanisen seitanburgerin.

Koko päivä

Tuottaja:
Jukka-Pekka Tolvanen
jukkapekkatolvanen@gmail.com

Teurastamo