Teurastamon Perjantai & Kilombo Jam Fiesta: Kuukumina, Malick Ndiaye & Afrika Akay Degg, Dj El Pibe

TEURASTAMON PERJANTAI 17.8.
Live by Olvi & Kilombo Festival
vapaa pääsy

 

Helsingin ensimmäinen Afrikan ja afrodiasporan kulttuurifestivaali Kilombo festival starttaa tänä vuonna  afrokuubalaisten ja länsiafrikkalaisten rytmien tahtiin Teurastamolla. Avajaisfiestassa esiintyy kuubalaisesta traditiosta ammentava maailmanmusiikkiyhtye Kuukumina, senegalilainen sabartanssikollektiivi Afrika Akay Degg  solistinaan huikea  leijonatanssija Malick Ndiaye sekä DJ El Pibe (El Barrio -klubi). Ilta päättyy huikeisiin Kilombo -jameihin.

Teurastamon värikkäässä Kilombo Bazaarissa on myynnissä festivaalin henkeen sopivia tuotteita. Ostosten lomassa voit nauttia Kilombo Kitchenin makumaailmasta. Lisäksi löydät tietoa afrikkalaisten ja afrodiasporan kulttuurien parissa toimivien yhdistysten ja ryhmien järjestämistä  tapahtumista ja toiminnasta.

Basaarin lisäksi meno alkaa Afterworkeillä alueen terasseilla. Musiikki soi ja pihapelit ovat vapaassa käytössä. Grilli ja Alvarin sauna lämpenevät illan mittaan, mölkkypalikat kilahtelevat, niin kuin kesäjuhlissa konsanaan!
Kerää siis porukka kasaan ja tule Teurastamolle juhlistamaan alkavaa viikonloppua.

16.00 AFTERWORK Teurastamo Dj’s & Kilombo Bazaar
18.00 -> DJ El Pibe (El Barrio -klubi)
19.30 Kuukumina
20.30 Afrika Akay Degg
21.00 Jamit


TEURASTAMON PERJANTAI

Jo kolmatta kesää Teurastamo esittelee perjantaisin monipuolisen kattauksen artisteja alkuiltojen iloksi, tänä vuonna yhteistyössä Olvin kanssa!
Oman lisänsä pihalle tuo myös Alvarin Sauna, joka lämpiää illan mittaan ja tarjoilee löylyt pientä maksua vastaan.

Alueen monet terassit ja juomien ulosmyyntipisteet takaavat, ettei jano pääse yllättämään. Syödä voit joko alueen ravintoloissa tai iltakohtaisesti vaihtuvissa katuruokakojuissa. Teurastamon pihakeikat järjestetään joka perjantai ja kaikille keikoille on vapaa pääsy!

Teurastamon Perjantai LIVE by Olvi


KUUKUMINA  soittaa modernia maailmanmusiikkia, joka on luotu nautittavaksi kuumana ja mieluiten tanssilattialla! Afrokuubalainen rytmiikka ja muu maailma lyövät kättä kappaleissa, joiden vetävä pulssi esittää vastustamattoman tanssiinkutsun. Kuukumina perustettiin vuonna 1999, kun viisi ystävystä päätti alkaa soittaa akustista musiikkia yhdessä. Nopeasti musiikkityyliksi vakiintui kuubalainen son ja muut perinteiset kuubalaiset rytmit. Sittemmin yhtye on kasvanut, kehittynyt ja julistanut musiikkinsa ilosanomaa meillä ja muualla. Yhtye on päässyt lämmittelemään kuuluisuuksia kuten Eddie Palmieriä ja Sierra Maestraa. Vuonna 2008 yhtye teki konserttimatkan Santiago de Cubaan, sonin syntysijoille. Tärkeimpinä keikkoina mainittakoon Pori Jazz, Huvilateltta, Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus, Kaustinen ja Apriljazz. Ulkomailla yhtye on konsertoinut Kuuban lisäksi myös Venäjällä ja Ruotsissa.

https://www.facebook.com/Kuukumina


MALICK NDIAYE & AFRIKA AKAY DEGG
Tanssija Malick Ndiayen luotsaama  Afrika Akay Degg -sabartanssikollektiivi (Senegal/ Suomi) tuo Teurastamolle tanssia, musiikkia ja teatteria yhdistelevää Gaïnde Ndiaye – Simb leijonatanssiperinnettä Senegalista. Simb tapahtuman muodostavat leijona-asuiset tanssijat ja heitä sabar-rummuilla säestävät muusikot ja laulajat, joiden tehtävänä on maanitella, taltuttaa ja ohjata leijonaa laulullaan. Leijonat  (wolofiksi gaïnde gi) ovat arvaamattomia ja esityksissä raja esiintyjien ja yleisön välillä on toisinaan katoavainen. Simb -tapahtumien ulkopuolella yksittäisiä leijonia voi näkyä osana erilaisia tapahtumia, mm. urheilukilpailuissa ja muissa juhlallisuuksissa.

https://www.youtube.com/watch?v=usETCtKkI8w&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ySz4EtYyaio


KILOMBO FESTIVAL – AVAJAISET TEURASTAMOLLA

Kilombo Festival on ensimmäinen Afrikan ja afrodiasporan musiikkiin ja tanssitaiteeseen keskittyvä kulttuurifestivaali Helsingissä. Festivaali tunnetaan yhteisöllisestä meiningistään ja legendaarisista jameistaan. Tämän vuoden tapahtuma alkaa Teurastamolla Jam Fiestan merkeissä ja jatkuu Suvilahdessa kursseilla ja klubeilla.

www.kilombofestival.fi


KILOMBO KITCHEN & BAZAAR
Livemusiikin lisäksi Kilombo Bazaarissa on myynnissä festivaalin henkeen sopivia tuotteita ja ruokatorilla on mahdollista maistella herkullisia maailmalta.

Kilombo Kitchen tarjoilee festivaalin vuoden 2018  teemamaiden Senegalin, Perun ja Kuuban herkkuja.

Basaarista löydät mm.  upeat vaatteet, korut, koriste-esineet, lelut, kirjat, sisustustuotteet, lastentarvikkeet, mausteet, hennatatuoinnit ja kevyet kampaamopalvelut (kampaukset, letitykset jne.)

Basaariin voi ilmoittautua myyjäksi/ esittelijäksi 3.8.2018  mennessä: newafobazaar@gmail.com.

Basaaripaikan hinnat: 25€ yhdistykset/ yksityishenkilöt; 50€ yritykset.

Tapahtumaa tukevat Teurastamo ja Olvi.

 

ENGLISH

Kilombo Festival is famous for its communitarian spirit and legandary jam sessions.

Kilombo Jam Fiesta opening party brings the best West-African and Afro-Latin vibes to Teurastamo. The fiesta starts with Kuukumina worldmusic band spezialized in Afro-Cuban music. Sabar dance collective Afrika Akay Degg stirs up the audience with mesmerizing drum rthythms and spectacular Lion dance show by the amazing Senegalese dancer Malick Ndiaye. DJ El Pibe (El Barrio Club) keeps up the good atmosphere with Afro-Latin tunes. The fiesta  ends with free jam session. Free admission!

Besides live music and jamming there will be a buzzling bazaar full of colorful products, as well as a food market where you can taste  delicious food from around the world.

The event is sponsored by Teurastamo and Olvi.

 

16:00 - 22:00

Teurastamo