• Ilmaistapahtumia
  • Koko perheen tapahtumia
  • Musiikkia
  • Pihatapahtumia

3.6. - 26.8.

Teurastamon Perjantai

Musadiggareiden erikoistapahtuma, joka järjestetään 3.6., 10.6., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 19.8. ja 26.8.

Teurastamolla juhlitaan taas perjantaita! Kesän aikana Teurastamolla nähdään monipuolisesti liveartisteja funkista reggaeen, elektroa ja jazzia unohtamatta. Alkuilloin levysoitinten takaa voi tavata tuttuja kasvoja kaupungin levykaupoista ja klubeilta.

Kun aurinko painuu mailleen, on aika kömpiä sisään. Palveluitaan tarjoavat vanhat tutut Jädelino Helsinki, B-Side Bar, B-Smokery, Ho’s food, Kellohalli, Ravintola Palema sekä Teurastamon Portti Roslund!


8.6.2016
Teurastamo LIVE // REINDEER KALASHNIKOV + Rusakko

Teurastamon paahtavan helteisessä alkuillassa esiintyvä Reindeer Kalashnikov on kahdeksanhenkinen Lappilaisyhtye, jossa -60 -ja 70 -lukujen jamihenkinen psykedeelisyys ja suomalainen melankolisuus yhdistyy moderniin orgaaniseen Rapmusiikkiin. Tämä orkesteri saa energisillä keikoillaan päät nyökkäämään ja pihanurmen ilmiliekkeihin.

Kalashnikoveja lämmittelee Espoon nuori rap-lupaus Rusakko! Rusakko on kartuttanut osaamistaan Länsi-Espoon perukoilla ja tuo nopean ja letkeän flownsa Helsingin Teurastamolle! Represent!

https://www.facebook.com/ReindeerKalashnikov


15.7.2016
World Music Not World Music

World Music Not World Music -tapahtuma Teurastamolla 15.7. väistää maailmanmusiikin tavallisimmat turvesuot. Sen sijaan se upottaa tanssiyleisön elektronisten, synteettisten ja bassovoittoisten dj-settien voimin toisenlaiseen todellisuuteen. Afrikkalaisesta teknosta tropiikin sykkivään klubimusiikkiin ja eurooppalaisten diskoteknikkojen tuotoksiin ulottuvalla äänimaailmalla luodaan Pakastamo-halliin ekstaattiset reivit.

Myöhäisillan bailujen dj-joukko esittelee monimuotoisen näkemyksen tästä harvemmin kuultavasta ei-maailmanmusiikista. Berliinissä majailevan Ya Tosiba -duon koostavat suomaisen elektronisen funkin päähenkilöihin lukeutuva Mesak sekä laulaja Zuzu Zakaria. WMNWM-konseptin kivijalkana seisovat vuorostaan Kalifornia-Keke, Filmari ja Markus-Setä. Monenlaisista musiikkikuviosta tutun kolmikon vintage-futuristiset mieltymykset trooppista musiikkia kohtaan ovat ristenneet Helsingin yöelämässä jo useamman vuoden. Bailupakan täydentää Bassoradion Radio Ouagadougou -ohjelman kippari Ibou, jonka ote perkussiivisiin ja teknohtaviin afro-kudelmiin etsii vertaistaan maassamme.

Ilan ohjelma käynnistyy Teurastamon pihalta, jossa baleaarista, kosmista ja aikuisrockmaista diskoa soittava Jesse-yhtye tekee yhden kesän ainoista esiintymisistään. Ulkoilmatapahtuman kruunaa Siuntiossa majaileva norjalainen nimeltä Fredrik Lavik. Jazzaggression ja Afro7-levymerkkejä pyörittävä Lavik on yksi maailman oppineimpia itäafrikkalaisen musiikin tuntijoita, ja tänä iltana häneltä kuullaan poikkeuksellinen setti syntetisaattoreihin nojaavaa afrokaribialaista levystöä.

Afrikkalaisesta teknosta tropiikin sykkivään klubimusiikkiin ja eurooppalaisten diskoteknikkojen tuotoksiin ulottuvalla äänimaailmalla luodaan Pakastamo-halliin ekstaattiset reivit.

Tutustu ohjelmatarjontaan Facebookissa, Soundcloudissa ja Spotifyssa.

WMNWM RAVE
22:00–04:00
Pakastamo, 8 €
w/ Vialliset Sound System

Filmari
Ibou
Kalifornia Keke
Markus-Setä
Ya Tosiba (dj-setti)

WMNWM BACK YARD 
17:00–22:00, avoin/ilmainen yleisötapahtuma Teurastamon pihalla

Jesse (live)
Fredrik Lavik
WMNWM djs

world music


29.7.2016
Teurastamo LIVE // JUSSI KUOMA // PAHA-NUUTTI

Teurastamon perjantaissa nähdään kaksi mielenkiintoista suomalaisen rytmimusiikin erikoisnimeä!

JUSSI KUOMA

Kuoman taidokas ja omalaatuinen flow yhdistettynä sielukkaaseen soundiin ja koviin läppiin on tehnyt vaikutuksen niin räppidiggareihin kuin kollegoihinkin. Kuomaa on kuultu mm. Asan, Asteen, Chydeonen, Haamun sekä DJ Polarsoulin albumeilla. Maanläheistä ja rentoa räppiä, jossa liikutaan hip hopin ytimessä!

Uusin levy “Levitoi” julkaistiin keväällä 2016 ja albumi on taattua Kuomaa!

PAHA-NUUTTI

Paha-Nuutti on helsinkiläinen räppäri ja DJ. Hänet tunnetaan ennen kaikkea yhteistyöstään reggaeartisti Posteljoonan kanssa. Lukuisten muiden projektiensa ohella Paha-Nuutti on julkaissut myös soololevyn. Teemallisesti “Oman elämän freelancer” liikkuu vahvasti tässä ajassa, jossa kaikki on väliaikaista: työt, asunnot, ihmissuhteet. Suhde omaan elämään muistuttaa freelancer-työsuhdetta, jossa mikään ei ole pysyvää – paitsi ehkä suhde omaan futisjoukkueeseen.


5.8.2016
Teurastamo LIVE // HAUVELI + VIIKSIVALLU // MUTKA-orkesteri

Hauveli on Turun reggaepiireissä marinoitu laulaja ja muusikko. Vuoden 2015 syksystä asti hän on tehnyt keikkaa selektori Mo’Stashin kanssa Rovaniemen reggae-dancehall -klubeilla ja muissa tapahtumissa. Aitojen jamaikalaisten vinyylitaustojen päälle lauletut hunajaiset rootsreggae -laulumelodiat ja 80-luvun dancehallista inspiroituneet röpötykset herättävät yleisössä tulevaisuudenuskoa ja voimakasta halua tanssia.

Kallion sydämessä, pommisuojassa, jo kymmenen vuotta sykkinyt Mutka-orkesteri esittää tunteikasta, iskelmällistä, jazzahtavaa folk-rockia akustisin instrumentein. Musiikillisia sävyjä on mustalais-jatsista punkkiin. Tinkimätöntä musiikkia, joka sopii koko perheelle. Mutka-orkesterilla esikuvia, tyylisuuntia ja vaikutteita on kuultavissa paljon ja musiikillinen asu on vapaa. Folkahtavan pop/rockin ohella orkesteri liikkuukin surutta rähisevästä balkanhumpasta stemmalaulettuun kantriballadiin. Livenä Mutka-Orkesteri on kaunis tunnelmallinen paketti, jonka kauniit ja tarttuvat melodiat, sekä sydämelliset viulu ja torvi soolot saavat kuuntelijan lumoihinsa. Yhtye saa herkästi tanssijalan vipattamaan ja hymyn huulille.

Yhtyeen debyyttilevy julkaistaan kesällä 2016. Levyltä on julkaistu singlet “Kuoleman Omia”, “Pimeällä” ja “Muistipeli”


12.8.2016
VIHISFEST

Maailman ensimmäinen, suurin ja mahtavin VIHISFEST järjestetään Teurastamolla 12.8.2016! Tapahtumassa nautitaan Pimp My Vihis -skaban tarjontaa, syödään Hoviruoan tarjoamia kasvispiiraita ja vegaanisia burgereita, alueen toimijoiden sekä ruokamyyjien vegaanisia annoksia. Hoviruoka Oy toimittaa huomattavan määrän vegaanisia kasvispiirakoita festivaalikansalle tarjottavaksi. Vihikset ovat erinomaisia jo sellaisenaan suoraan paketista nautittuna, olemme silti laittaneet grillit kuumaksi ja tarjolla on paljon lisukkeita makunautintoa täydentämään!

Vihisfestin ruokatarjontaa täydentää kansalaisjärjestöt sekä tapahtuman luonteelle oikeutta tekevät artistit, joista illan ensimmäisenä esiintyvä St. Vihis luonnehtii performanssiaan näin:

“ST. VIHIS
1ST DJ GIG IN THIS PARALLEL UNIVERSE
PARTI PARTI PARTI
VEGAN & KOSHER
DISCOHUMPPAMUSIC
NOURISHMENT FOR YOUR BODY & SOUL
BLESSINGS”.

Illan livetarjontaa tähdittää huimassa nousukiidossa oleva MegaMega:

“MegaMega on vuonna 2015 perustettu taide-disko -yhtye, jonka musiikista kuuluvat niin disko-, elektro-pop- kuin edm. Alun perin MegaMega on tullut tunnetuksi video- sekä performanssitaiteestaan. MegaMegan videoteoksissa ovat aiemmin esiintyneet mm. Olavi Uusivirta, Essi Hellén, Arttu Wiskari ja Pedro Hietanen. Yhtye on saavuttanut kulttimaineen poikkitaiteellisilla live-esiintymisillään, joissa mukana on nähty myös ulkopuolisia taiteilijoita.

MegaMegan debyyttisingle julkaistiin toukokuussa 2016. Aamuyö-kappaleella vierailee myös kulttimainetta suomiräppiskenen tuoreemmassa aallossa hankkinut MC Pyhä Lehmä.

MegaMegan tähänastisesta urasta on valmisteilla dokumenttielokuva, jonka ohjaa saksalainen Frieda Müller.”


19.8.2016
Teurastamo LIVE // ARVOTTOMAT // ANIMELS

Teurastamon polttavan paahteisen elokuun alkuillassa nähdään kaksi toinen toistaan tanssittavan hyvää yhtyettä!

ARVOTTOMAT

Arvottomat on paikallisista pitkän linjan muusikoista koostuva, monien keikkalavojen, festareiden ja puistojuhlien liemissä keitetty isoeleinen ja voimakkaasti musiikkiin tarttuva bändi. Yhtye yhdistää rap, rock ja funk -elementtejä, muovaten timantinkovan rytminyrkin suoraan kuulijan tajuntaan.

ANIMELS

Kaveriporukan kellaritreeneistä 2012 alkunsa saanut Animels on coverkappaleita tunteella tarjoileva nelihenkinen bilebändi. Ajan hermolla pysyvä, jatkuvasti päivittyvä soittolista koostuu sopivassa suhteessa suomalaisista ja kansainvälisistä klassikoista sekä uusimmista sukkia pyörittävistä biiseistä. Animelsin keikalla tönköinkin tyyppi löytää itsensä eturivistä ilman paitaa macareenaamasta!


26.8.2016
Art Goes Kapakka // VARSA levyjulkkarit

Ensimmäisen levynsä julkaiseva VARSA juhlii julkaisua debyyttikeikallaan Teurastamon ulkolavalla 26.8.2016!

Konsertti on erityinen monella tapaa; lavalla tullaan näkemään monipäinen, erilaisista soittajista koottu yhtye tulkitsemassan tuoreen levyn musiikkia. Konsertti on myös ainoa laatuaan, sillä yhtyeen toinen jäsen Elias muuttaa pian julkaisukeikan jälkeen Berliiniin.

Vaihtoehto-folk duon musiikissa yhdistyy Karinin ja Eliaksen erilaiset musiikkitaustat. Suomenkieliset kappaleet ovat saaneet inspiraatiota kaikenlaisista kuluneen vuoden tapahtumista. Tekstit ovat leikkisiä, erilaisiin maailmoihin kuviteltuja kertomuksia. Musiikissa yhdistellään rohkeasti erilaisia tyylilajeja, mutta Eliaksen harmoniset ideat ja Karinin laulu ovat kautta levyn kantavia, tunnistettavia elementtejä.

Lähes vuoden valmisteltua Saimaa-levyä on pitkälti äänitetty Saimaan varrella, Eliaksen mökillä. Kokonaisuus on tarkkaan harkittu ja konsertti tulee tukemaan osaltaan VARSA-projektin lyhyttä mutta tärkeää taivalta.


Teurastamon Perjantai järjestetään 3.6., 10.6., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 19.8. ja 26.8.

16:00 - 22:00

3.6. - 26.8.
Add to your calendar >

Teurastamo