Teurastamon jazz-keskiviikot

Tuttuun tapaan Teurastamolla soi taas jazz joka kesäkeskiviikko.

Teurastamon housebandit vaihtuvien vierailijoiden kanssa valtaavat lavan klo 17, minkä jälkeen ilta jatkuu aina jamien merkeissä. Jazz-keskiviikkoja isännöivät Ville Luukkosen ja Jonathan Bäckströmin housebandit.

Teurastamon jazz-keskiviikkoja tukee Musiikin Edistämissäätiö.

Tarkempi ohjelma vierailijoista päivittyy kesän mittaa.

31.5.  Vierailijana Arto Ikävalko Trio & jamit, isäntänä Ville Luukkonen

Arto Ikävalko Trio soittaa omaperäistä uutta jazzia, joka ammentaa inspiraatiota tietoisuuden mysteereistä, meditaatiosta sekä maapallon ja ihmiskunnan uhkakuvista ja mahdollisuuksista.

Arto Ikävalko on luonut sävellyksillään tunnelmakuvia erilaisista maailmoista, jotka elävät omaa elämäänsä yhtyeen jäsenten puhaltaessa soitollaan niihin hengen. Musiikissa on paljon tilaa hetkessä luomiseen ja musiikilliseen keskusteluun, johon sukelletaan yhdessä soittajien ja yleisön kanssa.

7.6. Teurastamo Jazz House Band (Jonathan Bäckström & Benjamin Nylund) feat. Riitta Paakki

Suomen ensimmäinen jazz-musiikin tohtoriksi väitellyt pianisti Riitta Paakki on julkaissut yhteensä viisi albumia (Riitta Paakki Trio / Riitta Paakki Quartet). Oman musiikin lisäksi Paakki opettaa jazzpianoa Sibelius-Akatemiassa.

Kuva: Miikka Pirinen

14.6. Teurastamo Jazz House Band (Jonathan Bäckström & Benjamin Nylund) feat. Mathias Sandberg

Hehkutettu jazz-kitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg on kiertänyt jo 15 vuotta maineikkaiden pohjoismaisten artistien kanssa, mainittakoon mm. Gerg Riedel, Pierre Swärd, Nick Mancini, Jukka Eskola, Teppo Mäkynen… Sandberg soittaa yli 100 keikkaa vuodessa ja on kiertänyt paljon niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa.

Kuva: Jan Sandvik

21.6. JUHANNUSTAUKO

28.6. Vieraana Kadi Vija, Teurastamo Jazz House Band, isäntänä Ville Luukkonen

Kadi Vija on suomalais-virolainen lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaitelija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta.


Kuva: Aaron Blanco Tejedor

5.7. Vierailijana Pekka Pylkkänen & jamit, Teurastamo Jazz House Band (isäntänä Ville Luukkonen)
Pekka Pylkkänen on huippuluokan saksofonisti ja säveltäjä, joka on saavuttanut vahvan maineen eurooppalaisilla jazz-areenoilla ja muualla maailmassa. Hän on tehnyt yhteistyötä arvostettujen taiteilijoiden kanssa ja toiminut niin solistina, levyttävänä artistina kuin pedagogina. Hänen laaja esiintymiskokemuksensa ulottuu yli 60 maahan, mukaan lukien klubit, konserttisalit ja suuret festivaalit.
12.7. Antje Rößeler Trio feat. Mikko Antila

Antje Rößeler on berliiniläinen, nykyään Helsingissä asuva, pianisti ja säveltäjä, joka on julkaissut kaksi albumia. Triossa soittavat myös Jonathan Bäckström (rummut) sekä Teemu Mustonen (rummut). Teurastamolla kokoonpanoa täydentää Mikko Antila (vibrafoni)

19.7. Vierailijana Max Zenger & jamit, Teurastamo Jazz House Band (isäntänä Ville Luukkonen)
Saksofonisti ja puupuhallinspesialisti Max Zenger on tuttu useista suomalaista jazzyhtyeistä, joiden lisäksi hän toimii useamman oman bändinsä liiderinä ja säveltäjänä. Zengerin idearikas, ja persoonallinen soitto on noteerattu myös useissa kilpailuissa. Syksyllä 2023 Zenger aloittaa UMO Helsinki Jazz Orchestran alttosaksofonistin virassa.
26.7. Ida Alanen Trio & jamit
Helsinkiläinen Ida Alanen on nuoren sukupolven pianisti ja säveltäjä. Useissa eri kokoonpanoissa ja projekteissa soittava Alanen keskittyy tällä hetkellä erityisesti omaan yhtyeeseensä, sillä Ida Alanen Trio julkaisee debyyttialbuminsa syksyllä 2023.
Kuva Teemu Kekkonen
2.8. Jonathan Bäckström Quartet
Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista muusikoista koostuva kvartetti, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström. Hänen kanssaan yhtyeessä soittavat Adele Sauros (tenorisaksofoni), Marcus Wärnheim (alttosaksofoni) sekä Benjamin Nylund (rummut).  Kvartetin musiikki vaihtelee minimalistisista äänimaisemista räjähtävään monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon.
Kuva: Jonathan Terlinden
9.8. Vierailijana Varre Vartiainen & jamit, Teurastamo Jazz House Band (isäntänä Ville Luukkonen)
Varre Vartianen on huippuluokan jazzkitaristi – rokkarin asenteella varustettuna.
Varre on soittanut lukuisten eri artistien kanssa ja lukuisissa eri kokoonpanoissa, joista on mainittava ainakin Leningrad Cowboys, Sleepy Sleepers ja UMO Jazz Orchestra. Vartiaisen monipuolisuus hämmästyttääkin kerta toisensa jälkeen.


16.8. Vierailijana Jussi Kannaste & jamit, Teurastamo Jazz House Band (isäntänä Ville Luukkonen)
Arvostettu ja palkittu saksofonisti Jussi Kannaste on tullut tutuksi muun muassa Jaska Lukkarinen Trion, Teppo Mäkysen 3TM, Ricky Tick Big Bandin, Antti Lötjönen Quintet Eastin ja Valtteri Laurell Nonetin kautta. Soittamisen lisäksi Kannaste toimii johtajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä.
23.8. Vierailijana Adele Sauros & jamit, Teurastamo Jazz House Band (isäntänä Ville Luukkonen)
Adele Sauros on yksi Suomen ja Euroopan jazz-skenen aktiivisimmista saksofonisteista, säveltäjistä ja yhtyeiden johtajista. Hänellä on useita yhtyeitä (mm. Adele Sauros Quartet, Katu Kaiku, JAF Trio & Jonathan Bäckström Quartet), joiden kanssa hän keikkailee ympäri Eurooppaa. Sauros on palkittu lukuisilla palkinnoilla, ja vuonna 2021 hän sai Emma-palkinnon vuoden parhaasta jazz-albumista rumpali Olavi Louhivuoden kokoaman Superposition-yhtyeensä kanssa.
Kuva Sonja Vainionpää
30.8. Teurastamo Jazz House Band (Jonathan Bäckström & Benjamin Nylund) feat. Mikko Innanen
Palkittu saksofonisti ja säveltäjä Mikko Innanen on yksi sukupolvensa keskeisimpiä suomalaisia jazzmuusikoita. Innanen on monipuolinen ja avarakatseinen taiteilija, joka liikkuuu sujuvasti improvisoidusta musiikista sävellettyyn ja intiimeistä sooloista isoihin orkestereihin.

Kuva: Kaisa Rautaheimo

 

 

17:00 - 21:00

31.5. - 30.8.
Add to your calendar >