TEURASTAMO 10 VUOTTA – JUHLAVUODEN AVAUS!

Helsingin Teurastamon alueen 10 -vuotisjuhlavuoden avaavassa tapahtumassa 3.9.2022. jazzataan huippuluokan esiintyjien johdolla ja nautitaan alueen toimijoiden herkullisista annoksista.

“Teurastamon Jazz & Teurastamon parhaat yhtenä päivänä!”

Teurastamon alueen ovet ovat auki kaikille 10-v. Juhlavuoden avauksen kunniaksi syyskuun ensimmäisenä lauantaina klo 12-21.

Avoimien ovien aikana alueen ravintolat, myymälät, taidehalli ja pienet tehtaat kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja valmistavat tarjolle parhaita annoksiaan. Kuule kahvipaahtimon tarina, aidon helsinkiläisen viskitislaamon kuulumisia, jäätelönvalmistuksen saloja tai tule ihmettelemään miten tehdään kaupungin parasta limonadia

Kierrä ravintoloita, baareja ja myymälöitä omaan tahtiin ja kokoa päivän annoksista mahasi täyteen, herkullisia jälkkäreitä unohtamatta. Paikalle kannattaa saapua siis nälkäisenä ja janoisena!

Maistelukierroksen lomassa saa nauttia myös huippuluokan jazzista, kun Teurastamon Jazz -tapahtuma nostaa alueen päälavalle Dynamic Duon eli Karri Luhtalan ja Ilja Salosen, Verneri Pohjolan sekä Afro Jazz Quintetin. Kohta -taidehallissa taas esillä on taiteilija Sinikka Kurjen Pilvi ja esikuva -näyttely (klo 12-18).

Teurastamon yritykset ovat avoinna lauantaina 3.9.
vähintään koko tapahtuman ajan klo 13–21.

Tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Tervetuloa kylään ja viihtymään!

Seuraa Teurastamoa ja kuule ensimmäisenä 10 -juhlavuoden tapahtumista:

www.teurastamo.com
www.facebook.com/teurastamohelsinki

Teurastamo Jazz – aikataulu:

Päälava klo 13:00

Dynamic Duo

Dynamic Duon musiikissa voi kuulla vaikutteita perinteisestä jazz & blues maailmasta yhdistettynä funkiin ja fuusioon. Duon muusikot Karri Luhtala (hammond urut) ja Ilja Salonen (rummut) ovat julkaisseet uudesta musiikistaan tänä vuonna myös Bio Organic -levyn.

https://open.spotify.com/album/70PWS7wJekCDiZTvRhvCzh?si=o- YAFO4OQp2wcXqfDAf2-w&utm_source=whatsapp

Päälava Klo 16:00

Verneri Pohjola & Perussastamala

Verneri Pohjolan ja Perussastamalan (basisti Mikael Saastamoinen ja saksofonisti Jussi Kannaste) yhteinen ensiesiintyminen. Luvassa aivan tuoretta, ennen kuulematonta musiikkia. Konsertti perustuu kahden vahvan improvisoijan kohtaamiselle, jossa ns. mitään keinoja ei kaihdeta. Luvassa on elektroniikkaa, melodioita, syvyyttä ja keveyttä.

Päälava Klo 19:00

Afrojazz Quintet & Charlotta Kerbs

Afrojazz Quintetin svengaava afrofunk ammentaa afrobeatistä, jazzista, bluesista ja reggaesta. Yhtye julkaisi vakiosolistinsa Charlotta Kerbsin kanssa debyyttialbuminsa “Bongo Jazz” vuonna 2019 ja työstää parhaillaan seuraavaa albumiaan. Sanoitukset ovat tärkeässä osassa bändin musiikissa; ne ovat psykedeelisen runollisia sekä myös kantaaottavia.
Afrojazz Quintet kokoonpano: Antero Priha ( trumpetti, laulu), Julius Heikkilä (kitara), Akim Color ( lyömäsoittimet), Daniel Iiskola (basso), Alvar Gullichsen (lyömäsoittimet, rummut, kitara, laulu), Anssi Tirkkonen ( rummut)
#afrojazzquintet #afrojazzclub #bongojazz

https://www.youtube.com/watch?v=sRZzBQ1Hi8shttps://www.facebook.com/afrojazzquintet

Teurastamon Parhaat

Osana Teurastamon 10 -vuotisjuhlatapahtumaa pääset maistamaan alueen parhaita tuotteita ja tutustumaan yritysten toimintaan tarkemmin. Luvassa esittelyitä ja maisteluannoksia ympäri Teurastamoa.

The Helsinki Distilling Company / Tislaamo – Distillery Bar
Tarjolla koko päivän ravintolan tapas -tyyliset snack -annokset (3-12 €). Listalta kannattaa kokeilla ainakin sammakon reisiä ja remoulade -kastiketta (7 €) ja juomapuolelta raikas Helsinki Spritz (12 €), johon tulee tislaamon Puolukka-Gin Likööriä, Muteman Tonicia, kuohuviiniä, puolukkaa ja verigreippiä.

Illalla lisäksi tarjolla neljän ruokalajin menu talon drinkkipaketilla, johon kannatta tehdä varaus ennakkoon. Lisäksi Helsinki Distilling Company tarjoaa myös erillismaksusta mahdollisuuden tutustua tislaamoon klo 18 alkavalla kierroksella. (Hinta 15 €/hklö). Lisäksi baarista voi tilata DIY viski tai gin -tastingin.

Aukiolo klo 13.00-02.00.
Ravintola Palema tarjoilee talon suosittuja lasagne -annoksia. Tarjolla myös vegaaninen/ gluteeniton vaihtoehto. Hinta annokselta 12,60 €.
Aukioloaika klo 13-21.
Grilliruoastaan tunnetussa B-Smokeryssä tarjolla reilu annos suussasulavia, herkullisia ribsejä. Hinta 19 €. B-Smokery on auki klo 13-22.
Kahvihampaan kolotus lievittyy Helsingin Kahvipaahtimon Kahvilassa klo 14-18, jossa kannattaa nauttia kupillinen Teurastamo 10-vuotis juhlakahvisekoitusta ja korvapuusti (5 € ).
Teurastamon 10 -vuotis kahvisekoitusta voi ostaa myös kotiin 250g pussissa.
Jädelinon italialaista artesaanijäätelöä voi nauttia klo 11-21. Jädelinon Teurastamon parhaat erikoisannos on Rosso Teurastamo eli perinteinen italialainen fior di latte – maitojäätelö puolukkaraidoilla (5€).
Roslundin Teurastamon Portin maistelumenu annoksina on tarjolla kolme erilaista herkullista vaihtoehtoa: Roslundin grillattua ribsiä, coleslaw-salaattia sekä bbq-kastiketta (L,G); Itse savustettua härän brisketiä, pikkelöityä porkkanaa & retikkaa sekä chilimajoneesia (L,G) sekä Mini Rosburger: Kanniston minibriossi, burgerpihvi (80 g), cheddarjuustoa, pekonia, coleslaw, suolakurkkua, Rosburger- kastiketta (L). Maisteluannokset myynnissä takaterassin grillistä klo 11-21. Hintaa 7 €/annos. Tarjolla lisäksi normaali ruokalista.
Kohta -taidehallissa esillä on Sinikka Kurkinen: Pilvi ja esikuva -näyttely (https:// kohta.fi/exhibition/sinikka-kurkinen-pilvi-ja-esikuva-cloud-and-example/) Taidehalliin vapaa pääsy. Avoinna klo 12-18.
Tukkutorin Kalassa on juhlapäivän ajan mahdollista maistella paikan päällä keitettyjä täplärapuja hintaan 3 €/kpl. Lisäksi päivän aikana järjestetään osteri -tastingejä, jossa tarjolla ranskalaisia ostereita hintaan 2-4 €/kpl sekä tarinaa ranskalaisista ostereista ja osterialueista. Avoinna klo 12-18.
Lopez Y Lopezilta herkulliset empanadakset hintaan 8 €/kpl. Täytteenä joko herkullinen chorizo -makkara tai sienitäyte. Aukioloaika klo 12-22.
Natural Drinks Factory Juomatehdas Natural Drinks Factory avaa baarin ja myyntipisteen 10-vuotisjuhlien kunniaksi Kellohalliin. Baarissa on myynnissä kehuttuja käsintehtyjä limonadeja, cocktailmiksereitä sekä tietenkin tuotteista tehtyjä cocktaileita sekä Teurastamo 10-vuotta Cocktail juhlavuoden kunniaksi 10 €. Avoinna klo 12–21.
Kellohalli Kellohallin grillissä lämpenee erilaisia herkkuja 6-18 €, joita voi maistella myös ulkoterassilla jazz musiikista nauttien. Avoinna klo 12–21.
Ja kirsikkana kakun päällä Leipomo Väyrysen päällä Pikku Väykkä -rahkamunkit. Leipomo juhlistaa Teurastamon 10 -vuotissynttäreitä tarjoamalla munkkeja juhlapäivän ajan Teurastamon eri ruokapisteissä kaupan päälle niin kauan kuin leivonnaisia riittää!

Tavataan ja nautitaan yhdessä Teurastamolla!

Teurastamo on Helsingin ruokakulttuurin keskus, jossa on ainutlaatuista pientuotantoa sekä korkealaatuisia ravintoloita. Vuonna 2012 kaupunkilaisille avautunut vanha teurastamolaitos on 1930-luvun punatiilirakennuksien keskittymä, jonka sydämenä on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin sisäpiha. Teurastamo sijaitsee Tukkutorin alueella Helsingin Hermannissa ja aluetta hallinnoi Helsingin Tukkutori.

12:00 - 21:00

Teurastamo