Kuvassa voi olla ainakin yksi henkilö, ulkoilu ja teksti

Tervetuloa kaupunkifestivaaleille!

Tervetuloa kaikille avoimille kaupunkifestivaaleille! Kansainvälinen 00-kollektiivi on kuratoinut päivän täyteen ohjelmaa. Tervetuloa viihtymään Teurastamolle!

Luvassa on joukko erilaisia musiikkiesityksiä sekä taidenäyttelyitä, saippuakuplaesityksiä sekä vinyylilevykirppis! Tule Teurastamolle viettämään kaunista kesäpäivää ja nauttimaan upeista esityksistä.
Tapahtuma on avoin niin Kallion kulmantallaajalle, kosmopoliitti-influensserille kuin naapurin multapeukalolle lasten kanssa tai ilman!
Lauantain ohjelmassa on luvassa on kesäistä italo discoa, mukaansa tempaavia eteläamerikkalaisia rytmejä sekä sekoitus länsiafrikkalaista popmusiikkia, afrobeatia, hiphopia, reggaeta ja jazzia.
Taidenäyttelyissä taitavat ja innokkaat taiteilijat lumoavat vierailijoita teoksillaan sekä näyttävät vilahduksen työnsä prosesseista valmistamalla teoksia myös paikan päällä livenä. Esitysten ohella alueella on nähtävillä myös saippuakuplaesityksiä ja taiteilijoiden tuomia teoksia, sekä vinyylilevy kirppari!

Ohjelma ja aikataulu:

PIHALAVA

14:00 – 1500: Cimac Sound
Hän nauttii soittamastaan Global Funk musiikista, joka koostuu tyyleistä kuten brasilialainen Bossa Nova ja ghanalainen Highlife, ja lisäksi hän käyttää vaikutteita Kaakkois-Aasiasta sekä Habibi Funk levy-yhtiön arabialaisia aarteita.

PIHALAVA

15:00-17:00: TERO MÄNNIKKÖ
Tero Männikkö on helsinkiläinen DJ joka tunnetaan parhaiten Club Disco Obscura;sta, jota hän isännöi siskonsa Kristiina Männikön kanssa yli 8 vuotta. Terolla on intohimo epämääräisyyksiin – hänen esityksensä ovat kaikkien harvinaisempien timanttien sekä löytönurkkaklassikoiden sekoitus. Hänen vaikuttava selektionsa, joka koostuu raskaista syntikoista, intohimoisista vokaaleista sekä kaikuefekteillä tehostetuista rummuista, luo välttämättömän tarpeen tanssia.
Tero Männikköä voitaisiin kuvailla kovana italo-disko-musiikin keräilijänä. Hän on tanssittanut diskokansaa aktiivisesti jo vuosien ajan, ja aiemmin hän oli osallisena Italo Disco Legacy-dokumentissa, joka kertoo italo-diskon historiaa sekä tyylin paluusta suosioon. Hänen rakkautensa tätä musiikkia kohtaan on kestänyt jo yli vuosikymmenen ja hän tulee esittämään pienen palasen kokoelmaansa soittamalla DJ-setin Teurastamon päiväfestareilla.

PIHALAVA

17:30 – 18:40: ES-OW & THE RIDIAL BAND
Bändin nimi Ridial tarkoittaa Senegalissa aitoa. Soittajat ovat viidestä eri maasta Afrikasta ja Euroopasta: Senegalista, Suomesta, Kongosta, ja Kamerunista.
Es-ow and The Ridial Band julkaisi ensimmäisen levynsä marraskuussa 2017. Levyn nimi on Celebration, juhla. Levyn nimi kertoo siitä, että oikeudenmukaisuutta ja hyvyyttä pitää juhlia.
Bändin laulaja ja keulahahmo Es-ow kertoo, että bändi haluaa musiikillaan ottaa kantaa etenkin ihmisoikeuksiin ja lasten oikeuksiin. Vaikuttamisen lisäksi tärkeää on hyvä tanssimusiikki ja mahtava lavaenergia.
Yhtyeen musiikki on sekoitus länsiafrikkalaista popmusiikkia, afrobeatia, hiphopia, reggaeta ja jazzia. Kaikki bändin jäsenet tuovat musiikkiin lisäksi jotakin omasta kulttuuristaan.
Es-ow on kotoisin Kandiadioun pienestä kylästä Senegalista. Yhtye tukee levymyynnillä esimerkiksi kylän koulua.

PIHALAVA:

19:00 – 22:00: CUMBIA BEATS
DJ:t Wildbilly ja Nagy soittavat cumbiaa, chichaa sekä diskoa. Lyömätön kokoelma rytmejä kaupungeista ja viidakoista ei takuulla jätä kylmäksi.

TAIDENÄYTTELY:

Tapahtuman taidenäyttelystä vastaavat seuraavat taiteilijat:
Christian Sjöholm
Christian tunnetaan parhaiten hänen suurista abstrakteista teoksista, jotka rakentuvat väripaleteille yhdistettynä vahvaan rytmiin. Jotkut luokittelevat tyylin abstraktiksi futurismiksi, mutta hän on enemmän inspiroitunut klassisista taidemaalareista kuten Tor Arne, Anselm Kiefer, Peter Doig, Raili Tang ja Francis Bacon.
Hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä erilaisten instituutioiden kanssa kuten Kiasma, Emma ja Helsinki Bienniale luoden teoksia kansainvälisesti arvostettujen taiteilijoiden kanssa. Hänen töitään on ollut esillä Berliinissä, Mexico Cityssä, Tallinnassa, Amsterdamissa sekä Rigassa. Hän on myös yksi Luna Societyn perustajista ja tällä hetkellä hän työstää ensimmäistä solo esitystään ”Trajectory (Lentorata)” Beloved galleriassa kotikaupungissaan Helsingissä.
Yvapurü Samaniego Bonnin
Yvapurü on visuaalisen taiteen artisti, jonka kädenjälki ulottuu moniin erilaisiin medioihin. Hän on opiskellut taiteita ja valokuvausta Asuncionissa, Barcelonssa, New Yorkissa ja Helsingissä. Hänen teoksiaan on ollut nähtävillä jo vuodesta 1996.
Hänen ilmaiseva monipuolisuus paljastuu piirtäjänä, taidemaalarina, veistäjänä, valokuvaajana ja esiintyjänä. Hänellä on pitkä historia sisustus- ja huonekalusuunnittelijana. Vuonna 2015 hänet valittiin osallistumaan XX Kuvataideviikoille, joka on kansainvälinen nykytaiteen messu. Pekilon taidemuseo lisäsi yhden hänen teoksistaan yksityiseen kokoelmaansa.
Hänen kiinnostuksena kautta opettamista kohtaan hän päätyi koko vuodeksi Annantalon taidekeskukseen taideopettajaksi sekä talon residentiksi kesällä 2016. Hän on esittänyt teoksiaan omissa sekä kollektiivien näyttelyissä Itävallassa, Ranskassa, Suomessa, Saksassa, Unkarissa, Nepalissa, Paraguayssa, Espanjassa sekä Yhdysvalloissa. Hän on Council of Global Art Pointin sekä Kulttuurikeskus Ninhon neuvostojen jäsen. Hän on myös toiminut erilaisten kulttuuria edistävien yhdistysten kanssa tukeakseen Latinalaisen Amerikan taidetta sekä kirjallisuutta Pohjoismaissa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Helsingissä.
Hippo.ish
Syntynyt Louisianan osavaltion kaupungissa New Orleanssissa, katutaiteilija Hippo raivasi tietään taiteilijana Los Angelesista New Yorkiin, Buonos Airesiin ja takaisin lumoutuneena vapauden voimasta ja kaikesta villistä. Kun häneltä kysyttiin muuttamisesta Helsinkin San Fransiscosta epidemian alkuvaiheilla, hän vastasi yksinkertaisesti ”yes”.
Hipon taiteilijanimi kuvaa täydellisesti hänen töitään… suuri, karski, raaka, vaistomainen, ennakoimaton ja mahdoton kesyttää. Jokainen hänen teoksistaan toimiin moniulotteisena välittäjänä kaksijakoisuuksien välillä: Maapallon ja sielun valtapiiri, ihmisyys ja luonto, voima ja vapaus, seksi ja painovoima.
Wille Erkki Tetri
on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen abstraktit ja psykedeeliset teoksensa yhdistelevät esoteerisiä ja alitajuisia teemoja.
Maalaamisen ohella hän on kiinnostunut kokeellisista tavoista tehdä taidetta.
Tetri on opiskellut Avoimessa taidekoulussa ja osallistunut kursseille Berliinissä. Hän on taidekollektiivi Luna society Ry:n ja musiikkikollektiivi Damn Right Amigos:n jäsen.
Maiju Vigrén
Taiteilija etsimässä herkullisimpia ja eloisimpia väriyhdistelmiä (elämäntarkoituksen lisäksi, toki)! Intohimot: luonnon monimuotoisuus, flora & fauna, ihmismielen syvät kiemurat, fantasia, huumori, myötätunto ja rakkaus mm. Tällä hetkellä hänen ilmaisukeinonsa on painottunut öljyvärein, akryylein, vesivärein, mustein, hiilin ja öljypastellein maalaamiseen. Kokeilevat ja intuitiiviset tekniikat yhdistyvät hänen töissään perinteisiin.

Teurastamon ravintolat ja baarit ovat avoinna!

Teurastamo on Helsingin Kalasataman kupeessa uutta kaupunki- ja ruokakulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933, joka avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012.
Teurastamoa pyörittää reilu tusina intohimoista toimijaa ravintoloista taidegalleriaan ja kahvipaahtimosta tislaamoon. Pihassa on tapahtumia laidasta laitaan ruokamarketeista ja pihakeikoista koko perheen tapahtumiin, Teurastamo on kaupunkilaisten vapaassa käytössä oleva oma olohuone ja takapiha, josta löytyy pihagrilli, vuokrattava sauna ja muuta kivaa tekemistä kuten pingispöytä ja tikkataulu.
—————————————
Helsinki based 00 Collective organises an urban festival at Teurastamo with variety of musical performances, art galleries, soap bubble artist and a record flea market. Welcome to Teurastamo for good vibes and fascinating performances!
Event is open for everyone so grab your family and friends and come enjoy a beautiful day at Teurastamo.
The former Abattoir from 1933 is today buzzing with start-up food businesses, restaurants and bars. You find here a rental sauna and a free picnic area with an open grill. It is also a cool venue for all kinds of events with lots of creative energy. The area was re-opened for locals in 2012.
Teurastamo is a free space open for everyone. You can chill, grill and eat and participate in activities like ping pong and darts.
Music performances will tune you in with summery disco, compelling South American rhythms and a mix of West African popmusic, afrobeat, hip hop, reggae and jazz.
In the art gallery inspiring and talented artists will engage you with their fascinating art, and show a glimpse of their working processes by making live painting at the event.
In the area there is also going to be soup bubble performer and a record flea market!
Line up and Schedule:
MAINSTAGE
14:00 – 1500: Cimac Sound
Andy Harbage is a British DJ and IDA radio host Cimac Sound. He enjoys sharing a wide range of global sounds, from Brazilian Bossa Nova and Ghanaian Highlife, via South East Asian cuts and Habibi Funk’s Arabic treasures. With a few sprinkles of electronic and dance thrown in, Cimac Sound has the recipe to cook up a super set.
MAINSTAGE
15:00 – 17:00: TERO MÄNNIKKÖ
Tero Männikkö is Helsinki based DJ known from the club Disco Obscura that he has been hosting with his sister Kristiina Männikkö for almost 8 years now. Tero has a passion for the obscurities – his sets are a mixture of the most valued rarities from the vaults to bargain bin classics. His formidable selection, filled with heavy synths, passionate vocals and gated reverb drums, will create a compulsive need to dance.
Tero Männikkö could be described as a hardcore italo disco collector. He has been active of playing in italo disco events and earlier he was involved in “Italo Disco Legacy”-documentary; which is telling about the history of italo-disco and the late revival of the phenomena. His love for the genre has lasted for more than a decade and he will be presenting a fraction of his collection by DJing at the party.
MAINSTAGE
17:30 – 18:40: ES-OW & THE RIDIAL BAND
Es-ow is a Senegalese reggae and afro-pop artist. In 2012 Es-ow moved to Finland and founded The Ridial Band in Helsinki together with other ambitious musicians from Senegal, Cameroon, Congo, Spain and Finland. In Senegal “ridial” means real. The Ridial Band’s music is an energetic blend of rhythms, sounds and melodies merging from the diverse afro roots of the band members as well as from funk, reggae, hip hop, afro beat and jazz. Es-ow’s songs are rooted to his ideology of equality between all people, search for justice and eagerness to help those in need. The lyrics reflect also the multicultural grounds of African rooted music in the different continents, as they are sang in English, Fula, Mandinga, Wolof, Spanish, and French. Es-ow and the Ridial Band published their first album “Celebration” in 2017 and have been playing in many festivals and clubs such as Afro-Jazz Club and World Village Festival in Helsinki and Waaw-festival in Jyväskylä, the Funki elephant festival in 2019 and the Pori jazz festival as well. In 2017 Es-ow and the Ridial Band has been invited for a tour in Senegal. ES-OW (Senegal).
In February 2020 Es-ow was invited in the Festival International de Sedhiou in Senegal.
MAINSTAGE
19:00 – 22:00: CUMBIA BEATS
DJ Wildbilly and DJ Nagy play Cumbia, Chicha and Disco. Unmatched records from cities and jungles accompanied by lush rhythms..
In addition to the music we have art exhibitions spread throughout the area.
ART PROGRAM:
The art program for the day is brought to you by the following artists.
1. Christian Sjöholm – Christian is an artist best known for his large abstract expressive work that builds on a clear palette of colours combined with a strong rythym. Some people consider it abstract futurism but he is more inspired by classical painters such as Tor Arne, Anselm Kiefer, Peter Doig, Raili Tang and Francis Bacon.
He has worked closely with institutions such as Kiasma, Emma and the Helsinki Bienniale with production work for internationally established artists. His work has been shown in galleries in Berlin, Mexico City, Tallinn, Amsterdam and Riga. He is one of the founders of Luna society and currently he is preparing his first solo show, “ Trajectory” at the Beloved gallery in his hometown of Helsinki.
2. Yvapurü Samaniego Bonnin – Yvapurü is a visual artist working in range of mixed media. He has been trained between Asunción, Barcelona, New York & Helsinki, exhibiting since 1996. Has studied in Arts in Paraguay, and at the New York Institute of Photography, USA.
His expressive versatility unfolds as a draftsman, painter, sculptor, photographer and performer. He has a long job in interior and furniture design. In 2015 he was selected to participated at the XX Kuvataideviikot – International Contemporary Fair of Art in Finland, where the Pekilo Art Museum added one of his art-works to his private collection. His also interest in art education brought him to work in Annantalo Art Centre as at art teacher the whole year and also artist in residency during the summer of 2016. He has exhibited in individual and collective exhibitions in Austria, France, Finland, Germany, Hungary, Nepal, Paraguay, Spain and in the United State. He is a member of the Council of Global Art Point, & Kulttuurikeskus Ninho, and collaborate with many cultural associations to promote the Latin American Arts and Literature in the Nordic countries. Lives and works in Helsinki, Finland.
3. Hippo.ish – Born in New Orleans in the sweltering jazz and full of spice, street artist Hippo splashed his way across the Americas from Los Angeles to New York to Buenos Aries and back again obsessed with power and freedom and all things wild. When asked to move to Helsinki from San Francisco in the onset of a global pandemic, he simply said, “Yes.” Hippo’s art is true to his name…big, bold, raw, visceral, unpredictable, and impossible to tame. Each piece acts as an interdimensional conduit between dualities: Earth and the spirit realm, humanity and nature, power and release, sex and gravity.
4. Wille Erkki Tetri – Wille is a Helsinki based visual artist. His work combines esoteric and subconscious themes in his abstract and psychedelic paintings.
Besides painting Wille Erkki is interested in experimental ways of making art such as waterphotography.
He has studied one year in Avointaidekoulu, taken art courses in Berlin and has participated in group exhibitions in Helsinki.
Wille Erkki is also a member in Luna society ry and a music collective Damn right amigos.
5. Maiju Vigrén – Artist on a quest to find the most juicy and vivid color combinations! (In addition to the meaning of life, obviously.) She’s multipassioned: biodiversity, flora & fauna, the complicated human mind, fantasy, humor, compassion and love to mention a few. Medium wise very versatile; at the moment she mostly paints with oil colors, acrylics, watercolors, inks, charcoal and oil pastels. Experimental & intuitive techniques combine in her works with traditional ones.
Lastly, Please remember the pandemic isn’t over so please stay home if you’re feeling sick.