Teurastamo Jazz 2018

Teurastamo Jazz järjestetään kolmatta kertaa lauantaina 14.7.!

Teurastamo Jazz vakiinnuttaa asemaansa Helsingin tapahtumakartalla, kun Teurastamon kesän suosikkeihin kuuluva ilmaistapahtuma valtaa ”Kalasataman olohuoneen” jo kolmatta kertaa!

Lauantaipäivän aloittaa lokerointiin taipumaton Sami Niemisen ja Juha Litmasen duo Nieminen & Litmanen, joka Hammond-urkujen ja rumpusetin voimin toivottaa yleisön tervetulleeksi. Rennon letkeästä boogie-tunnelmasta sukelletaan syvempiin vesiin, kun helmikuussa levyn Animal Image julkaisseet trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Mika Kallio pääsevät improvisoinnin makuun.

Jazz-standardien äärelle päästään Il Mondo di Karrin johdolla. Italian ja Suomen väliä tiiviisti matkaava Karri Luhtala tuo mukanaan lavalle italialaisen laulajan Marilena Paradisin ja luvassa on jazz-musiikkia italialaiseen tyyliin amerikkalaista perinnettä unohtamatta. Jotta tunnelma pysyy kepeänä läpi illan, ohjleman paraatipaikalla esiintyvät M.A. Numminen ja Pedro Hietanen.. Hersyvän monipolvisten jazzin syvintä olemusta ruotivien välispiikkien lisäksi duon antia ovat esimerkiksi hitit Helga-neiti ja Kumipallo. Heidän jälkeensä tapahtuman huipentaa suomalais-senegalilainen Saïsba perkussionisti, laulaja ja tanssija Ismaila Sanen johdolla. Kansainvälisestä muusikkoryhmästä koostuva bändi seikkailee afrobeatin, rytmisen jazzin ja fuusion maailmassa ja päättää festivaalin aloittamalla yön tanssit!

Tapahtumaa tukevat Italian kulttuuri-instituutti sekä Westpro.

Teurastamon alueen ravintolat ovat auki koko tapahtuman ajan ja lisäksi tarjontaa täydentämään saapuvat Umaijari-Sushi sekä syyrialaista kasvisruokaa tarjoileva Levant.

Tervetuloa nauttimaan aidosta jazz-tunnelmasta!

AIKATAULU

15.00 Nieminen & Litmanen
16.30 Verneri Pohjola & Mika Kallio
18.00 Il Mondo di Karri feat. Marilena Paradisi (ITA / FI)
19.30 M.A Numminen & Pedro Hietanen
21.00 Saïsba (SEN / FI)

Nieminen & Litmanen SHOW klo 15:00

Hammond-urkuri Sami Niemisen ja rumpali Juha Litmasen muodostama duo. Yhtyeen musiikkia ei niinkään voi kuvailla millään olemassa olevalla tyylillä. Sen esikuvana oli kuitenkin ruotsalainen duo Hansson & Karlsson. Ohjelmisto joka on lähes kokonaan omaa käsialaa sisältää hyvinkin erilaisia elementtejä, vaikutteita on niin jazzista, monenlaisesta rytmimusiikista, rockista, elokuvamusiikista, vanhasta iskelmämusiikista kuin muualtakin. Enemmänkin leimaavaa on soitinvalikoima eli aitojen Hammondien vahva ja maanläheinen soundi lisättynä jazzahtavilla rummuilla. Improvisaatiolla on myös keskeinen osa musiikissa.

Sami Nieminen: Hammond -urut
Juha Litmanen: rummut

Verneri Pohjola – Mika Kallio SHOW klo 16:30

Helmikuussa 2018 duo-levyn Animal Image julkaissut kaksikko Verneri Pohjola ja Mika Kallio nousevat Teurastamon Jazz -lavalle esittämään musiikkiaan. Pohjolan ja Kallion yhteissoitto hengittää luontevasti niin levyllä kuin lavalla. Pohjolalla ja Kalliolla on pitkä yhteinen historia, ja syvä musiikillinen side; he ovat esiintyneet duona jo vuodesta 2007.

Verneri Pohjola, trumpetti ja elektroniikka
Mika Kallio, rummut ja gongit

Palkittu ja kiitetty trumpetisti Verneri Pohjola on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen nykyjazzin omaleimaisimpiin taiteilijoihin. Emma ja Yrjö-palkinnot pokannut Läpimurtonsa Ilmiliekki Quartetin kanssa tehnyt Pohjola tunnetaan yhtyeistään Verneri Pohjola Quartet ja Verneri Pohjola Group. Pohjolan kolmas albumi Bullhorn (2015) vakiinnutti trumpetistin aseman voimakkaana ja visionäärisenä jazzartistina myös kansainvälisellä musiikkikentällä ja palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emmalla. Brittiläiselle Edition Recordsille levyttävän Pohjolan Pekka-albumilla (2017) hän tulkitsi yhtyeineen isänsä, sähköbassolegenda Pekka Pohjolan sävellyksiä. Pohjola vastaanotti vuonna 2017 Suomen korkeimman jazzmuusikolle myönnettävän tunnustuksen, Yrjö-palkinnon.

Pitkän uran muusikkona ja opettajana tehnyt Mika Kallio on esiintynyt ja levyttänyt Suomen ja kansainvälisten eturivin jazzartistien kanssa lähes kahden vuosikymmenen ajan. Yli 60 albumilla kuultava Kallio on julkaissut kolme omaa levyä (Mika Kallio Solo 2008, Kallio Slaaki – Polymania For Percussion 2013, Impulsion 2016). Monipuolisena lyömäsoitintaiteilijana tunnetun Kallion soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. 2002 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta valmistunut Kallio opettaa Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa.

”Its sheer beauty (most immediately expressed in Pohjola’s glorious trumpet tone) and approachability makes Animal Image easy to recommend to people who wouldn’t normally go for something as apparently austere as a series of free improvisations for trumpet and percussion.”
Richard Williams, thebluemoment.com

Il Mondo di Karri feat. Marilena Paradisi (FIN / ITA) SHOW klo 18:00

Jazzpianisti Karri Luhtalan luotsaama kiertueprojekti Il Mondo di Karri on tuonut Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazz -kokoonpanoja vuodesta 2007. Teurastamon konsertissa esiintyvä roomalainen jazzlaulaja Marilena Paradisi on vieraillut useaan otteeseen Suomessa Luhtalan “Il Mondo Di Karri” – kiertueilla Suomessa.

Teurastamolla he esittävät italialais -henkistä jazz -ohjelmistoa unohtamatta amerikkalaista traditiota.

Marilenan suomenvierailua on tukemassa Italian kulttuuri-instituutti.

Marilena Paradisi – laulu
Karri Luhtala – piano
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Aleksi Heinola – rummut

M.A Numminen & Pedro Hietanen SHOW klo 19:30

M.A.Numminen on viihdyttänyt suomalaisia jo lähes 50 vuoden ajan. 70-luvun alussa hän levytti laulun Kissa vieköön!, josta menestys alkoi. Sen jälkeen tulivat Helga-neiti, Kumipallo ja monet muut. Laulut ovat yhä ohjelmistossa. Pedro Hietasen ja M.A.:n yhteistyö alkoi vuonna 1977, kun Pedro tuli M.A.:n kumppaniksi rock-musiikin parista soitettuaan useissa orkestereissa, mm. Wigwam-yhtyeessä ympäri Eurooppaa.

Ismaila Sane & Saïsba (SEN / FI) SHOW klo 21:00

Musiikin moniottelijan Ismailan Sanén yhtye ”Saïsba” esittää Sanén musiikkia iskevällä otteella. Afro-fuusio-yhtyeen musiikissa länsiafrikkalaiset perinteet sekoittuvat afro-beatiin, rockiin, funkiin, jazziin ja latino-rytmeihin. Ismaila Sané on sekä lyömäsoittaja, ammattitanssija että laulaja: musiikissa on tanssillinen poljento ja vauhti vie yleisön taatusti mukanaan.

Ismaila Sane: laulu, perkussiot
Sofy Kapepula: laulu
Mika Mylläri: trumpetti
Visa -Pekka Mertanen: koskettimet
Ville Veiko Airaniemi: kitara
Ari Hossi: bassokitara
Zouhair Amkas: rummut
Doudou Ndoye: perkussiot
Andre Mena : vetopasuuna, conga

15:00 - 22:00

Teurastamo

- S -