• Ilmaistapahtumia
  • Pihatapahtumia
  • Ruokaa ja juomaa

28.6.

Streetfood Thursday: Poetry Slam by Harri Hertell

Kesän toisessa katuruokatorstaissa nautitaan sanataiteesta!

FOOD VENDORS:
Alexanders
Street Gastro
Tacos Mamacita
Plaza Mocca
Arepera Bros

Teurastamon katuruokakarnevaalien yhteydessä järjestetään tänä vuonna poetry slamit! Tule Teurastamon sisäpihalle torstaina 28.6. klo 18 ja osallistu runoillasi leikkimieliseen kilpailuun, jonka voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa sekä drinkkiliput kahdelle + illan juontajan Harri Hertellin tuorein runoteos ”Pelotta”. Mukaan mahtuu 12 nopeinta! Ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla: harri.hertell@gmail.com

Kisailemaan voi myös osallistua paikan päällä 30 minuuttia ennen tilaisuuden alkua, mikäli kisailupaikkoja on silloin vielä jäljellä. Tarvitsemme slameja varten myös viisi reipasta tuomaria. Tuomaroinnista ei tarvitse olla minkäänlaista aiempaa kokemusta, sillä tehtävään perehdytetään paikan päällä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tuomarien tehtävä on pisteyttää jokainen kuulemansa runoesitys asteikolla 1-10 (yhden desimaalin tarkuudella). Suullista tai kirjallista palautetta ei anneta. Jokainen tuomari saa kiitokseksi tärkeästä työstään drinkkilipun B-Smokeryyn. Rohkeasti siis mukaan kisailemaan tai tuomaroimaan!

Poetry slam -skabojen tarkemmat säännöt löytyvät tapahtumakuvauksen alapuolelta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Säännöt

1. Runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua, mikäli vapaita kisailupaikkoja on vielä jäljellä.

2. Runoilija esittää vain omia runojaan.

3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan runon ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksestä rangaistaan aina 0,5 pistettä kultakin alkavalta kymmeneltä sekunnilta. Tuomarit antavat pisteet jotka he olisivat antaneet muutenkin ja pisteidenlaskija vähentää seuraavan kaavan mukaisesti pisteitä kokonaistuloksesta riippuen ajanylityksen kestosta.

3:00:01 – 3:10 -0.5 pistettä
3:10:01 – 3:20 -1.0 pistettä
3:20:01 – 3:30 -1.5 pistettä

4. Mikrofonin, tekstipaperin, puhelimen, ipadin tai muun vastaavan laitteen, josta runo(t) luetaan, lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan. Arvonta suoritetaan julkisesti tilaisuuden alussa.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteiden sattuessa ensimmäisellä kierroksella otetaan molemmat/kaikki tasapisteet saaneet kisailijat semifinaalikierrokselle mukaan. Semifinaali kierroksella toimitaan samalla tavoin. Mikäli finaalikierroksellakin sattuu tulemaan tasapisteet, kuullaan kisailijoilta vielä yhdet ekstrarunot.

8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Mikäli kisailijoita ei ole ensimmäisellä kerralla tasalukua, otetaan jatkoon puolet kisailijoista siten, että luku pyöristetään ylöspäin. Jos kisailijoita on ensimmäisellä kierroksella esimerkiksi 11 henkeä, otetaan semifinaalikierrokselle tällöin 6 henkilöä. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.

9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa (paitsi tasapistetilanteessa), joista voittajan valitsee sama tuomaristo.

Haastattelut ja mahdolliset kysymykset:
harri.hertell@gmail.com

 


Streetfood Thursday
To 28.6.
klo 17-21
Vapaa pääsy & ikärajaton

Kaikkiin tapahtumiin (myös tähän) mahtuu vielä muutama ruokamyyjä.
Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä tuottaja @ teurastamo.com

17:00 - 21:00

Teurastamo

- S -