• Ilmaistapahtumia
  • Koko perheen tapahtumia

13.8. - 11.10.

Nina Roos: Lucid

Kansainvälisesti tunnetun kuvataiteilijan töitä esillä Kohtassa.

Roos on kansainvälisesti tunnettu, ja sukupolvensa johtavia kuvataiteilijoita Pohjoismaissa. Hän on edustanut Suomea Venetsian biennaalissa vuonna 1995 ja Roosin laajat retrospektiivinäyttelyt on nähty Nykytaiteen museo Kiasmassa 2001 sekä Malmön taidehallissa 2003. Taideyliopiston Kuvataideakatemian maalaustaiteen professorina hän on toiminut vuosina 2001–2004. Roos on myös pitänyt yksityisnäyttelyn Tukholman Moderna Museet -museossa 2009 ja Lundin taidehallissa 2019.

Roos on kerännyt kiitosta tinkimättömästä sitoutumisestaan muokattavissa olevaan, mutta samalla vaativaan maalaamisen ilmaisumuotoon. Työskentelyssään hän on halunnut korostaa näkemystä maalaustaiteesta ajattelun järjestelmänä, erityisesti tilallisen ajattelun, sekä uusien ideoiden testialustana. Roos tunnetaan – eikä vähiten omien oppilaidensa keskuudessa Malmön taideakatemiassa – kokeellisuudelle omistautuneena taiteilijana, keskittyen maalaustaiteelle ominaisten arvojen artikuloimiseen, tarvittaessa perustellen kuinka ne auttavat meitä ymmärtämään mediakuvavirralla kyllästettyä rauhatonta aikaamme:

”Maalauksen ymmärtäminen käy mahdottomaksi, jos sitä luetaan kuin medioitunutta kuvaa.”

Näyttelyn järjestää taidehalli Kohta. Kohtan näyttelyohjelmasta vastaa neuvottelukunta, jonka jäsenet ovat taiteilijat Magdalena ÅbergMartti AihaThomas NyqvistNina Roos ja Hans Rosenström, kuraattori (ja Kohtan toiminnanjohtaja) Anders Kreuger sekä elokuvantekijä ja luennoitsija Richard Misek.

 

Kohta on perustettu EMO Säätiön tuella. Säätiön tarkoituksena on tukea taidetta Suomessa, ja sitä tukevat Taiteen edistämiskeskusHelsingin kaupunkiSvenska kulturfonden, Konstsamfundet ja Stiftelsen Tre Smeder -säätiö. Yhteistyössä: Tikkurila Oyj ja Helsingin Kahvipaahtimo.

Koko päivä

13.8. - 11.10.
Add to your calendar >