HÄVIKKIFESTARIT TEURASTAMOLLA 16.9.2017

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour Studiolla tarjoavat kaupunkilaisille elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista. Ruoka-alan, designin ja kiertotalouden ammattilaiset näyttävät, miten käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Hävikkiviikko huipentuu Teurastamolla

Hävikkiviikon päätteeksi järjestettävät Hävikkifestarit tuovat syyskuisena lauantaina Teurastamolle liudan kokkeja, ruoka-alan opiskelijoita, ruokabloggareita, yrityksiä ja muita ruoka-alan toimijoita loihtimaan hävikistä herkkuja.

Teurastamon piha täyttyy jälleen musiikista, kun ulkolavalle nousee The Hearing sekä Mir-0. B-Side Barin jatkoilla kokeellista elektromusiikkia tarjoilee Half A Map.

Teurastamon ulkolava:
Mir-0 / klo 14.00
The Hearing  / klo 15.30

Jatkot B-Side Baarissa kello 17-21
Half A Map / klo 19.00

Bloggareiden työpajoja ja kokkausdemoja

Teurastamon Hävikkifestareilla on luvassa suosittujen bloggareiden työpajoja, kokkausdemoja ja yhteisen pöytään katettu kolmen ruokalajin hävikki-menu noin 300 ruokailijalle. Festareilla esitellään myös uusimmat tuotteet ja palvelumuotoiluinnovaatiot hävikin vähentämiseksi, jotka ilahduttavat kuluttajia edullisina take away -annoksina, naapuruston kesken jaettuna ruokana ja edullisina ruoka-ostoksina.

Kellohallin hävikki-menuävikki-menu 300 ruokailijalle

Kellohalliin katetaan useamman ruokalajin hävikki-menu, jonka tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Itämeren suojelutyöhön John Nurmisen Säätiölle. Festareilla esitellään myös uusimmat tuotteet ja palvelumuotoiluinnovaatiot hävikin vähentämiseksi, jotka ilahduttavat kuluttajia edullisina take away -annoksina, naapuruston kesken jaettuna ruokana ja edullisina ruoka-ostoksina. Flavour Studion puolelta voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden näytöskeittiöissä.

Hävikkimenu – aikuiset 10 € (Hävikkilounas maksetaan käteisellä), alle 10-vuotiaat maksutta.

Lounastarjoilu klo 11-30-15.00
Hävikkimenun valmistavat Laurea-ammattikorkeakoulun kokki- ja restonomiopiskelijat.

Ilmoittautumiset bloggareiden näytöskeittiöihin tästä.

Teurastamon piha-alueelle nousee kiertotalouden telttatehdas, jonka pajoissa pääset työstämään ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita ja tutustumaan erilaisiin kiertotalouden ratkaisuihin. Mukana mm. ESSI Kiertokassi, Betre, Remeo, JooSoap, Helsieni, Upcycling Design Center, Liiteri.net ja The Natural Step. Ulkolavalla on ohjelmaa koko päivän – musiikkia, keskusteluja ja kiinnostavia haastatteluja. Hävikkifestarit on tapahtuma koko perheelle!

Ruokahävikkifestareilla mukana:
FiksuRuoka, From Waste to Taste, HSY/Ilmastoinfo, HOK-Elanto, Kotitaloustieteen laitos, Kuluttajaliitto, Luonnonvarakeskus LUKE, Lunchie, NeighbourFood, Metropolin maa- ja kotitalousnaiset, Omenasieppari, ResQ Club, Ruokakesko, Vaasan & Vaasan, WeFood, Yhteinen pöytä

11:00 - 17:00

Tule syömään ja nauttimaan, tekemään ja ideoimaan Helsinkiä, jossa materiaali ei päädy jätteeksi vaan kiertää aina uudestaan käyttöön.

Teurastamo