• Ilmaistapahtumia
  • Kursseja ja työpajoja
  • Ruokaa ja juomaa

10.6. - 13.6.

24 h Waste Data Hackathon

Viikonloppuna hackataan Tukkukorttelin jätedataa ja materiaalivirtoja. Tavoitteena on saada jätteet ja ylijäämät kiertoon, vähentää hävikit minimiin ja pienentää merkittävästi korttelin jätemääriä.

Tapahtuman johdantotilaisuus perjantaina 10.6. kello 13-16 Teurastamon Flavour Studiolla ja Hävikkiperjantain ohjelma Teurastamon pihalla kello 16-22 ovat kaikille avoimia yleisötapahtumia.

Tukkutori Hackin johdantotilaisuudessa käydään läpi hakkereiden tehtävä viikonlopulle ja kuullaan kiertotaloussuunnittelun ammattilaisia. Painopiste on vahvasti avoimen datan hyödyntämisessä, ruokahävikin vähentämisessä sekä kiertotaloussuunnittelussa.

Tilaisuudessa kuullaan runsaasti konkreettisia esimerkkejä onnistuneista kiertotalousprojekteista. Suez Suomi Oy:n Tiila Korhonen on paikalla kertomassa leipäringistä, Tuure Parkkinen jakaa kokemuksiaan ResQ-applikaation kehtittämisestä ja Teresa Välimäki sekä Johanna Lindholm Helsinki Food Companysta jakavat tietoa älykkäistä resepteistä, jotka tukevat kestäviä elämäntapoja. Teurastamon Flavour Studiolla järjestettävän johdantotilaisuuden ohjelma on englanniksi.

10. kesäkuuta kello 16-22 Teurastamon sisäpihalla järjestettävä Hävikkiperjantai-tapahtuma on osa Teurastamon Perjantai -kesätapahtumasarjaa, joka järjestetään yhteistyössä Tukkutori Hackathonin kanssa. Illan aikana esitellä ekologisempia tapoja olla ja elää. Tapahtumapaikalla on From Waste To Taste -koju, jonka antimet ovat ravintoloiden ylijäämäruoasta taiottuja gourmet-maistelupaloja. Myös tulevaisuuden liikkumismuodot ovat esillä Hävikkiperjantaissa. ShareIt tuo tapahtumaan näytille Tesla-auton, jonka tapahtumakävijät voivat voittaa arvonnassa omaan käyttöönsä.

Teurastamon sisäpihalla on lisäksi musiikkia ja muuta kulttuuritarjontaa. Tervetuloa!


Kuva: Eetu Ahanen