Koko perheen Lomapäivä lauantaina 17. kesäkuuta

Lomapäivä tarjoaa lapsiperheille ja lapsille monipuolista ohjelmaa Teurastamon viihtyisällä piha-alueella  17. päivä kesäkuuta. Ohjelmaan sisältyy myös Lastenkirjafestivaali.

Maamme vanhin lasten taidefestivaali, hämeenlinnalainen Hippalot saapuu ilahduttamaan helsinkiläisiä lapsiperheitä ja juhlimaan 40-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi Teurastamon uudelle pihalavalle nousee huikeassa nosteessa oleva Pikku Papun orkesteri, ja päivän aikana tanssitaan myös Kikattavan Kakkiaisen lasten discon tahdissa. Musiikin lisäksi päivän ohjelmassa on Karkkitehtuuria -työpaja, joka on poimittu 3.-6.8. Hämeenlinnassa järjestettävän festivaalin ohjelmasta.

Pihalla mahtuu leikkimään kaikenlaista, ja saippuakuplataiteilija-ryhmä Ruffle Army saapuu esittelemään taidettaan. Pihamarkkinoilla voi tehdä ostoksia, ja Teurastamon suosittu grillipiste on kaikkien käytössä. Teurastamon ravintolat ovat avoinna ja huomioivat erityisesti perheet ja lapset, lisäksi alueen yrittäjät pitävät toimipisteensä avoinna.

Lastenkirjafestari Kirjaverstaalla

Pihan lisäksi tapahtumatilana toimii Kirjaverstas, jossa järjestetään jo kello 10 alkaen Lastenkirjafestivaali. Kirjaverstas on uudenlainen toiminnallinen kulttuuritila Teurastamolla. Festarin aikana siellä pidetään kirjoihin liittyviä työpajoja, luetaan kirjoja, esitetään musiikkia ja tavataan kirjantekijöitä.

Lastenkirjafestarin vieraiksi saapuvat muun muassa kirjailijat
Liisa Kallio (Pikku Paput)
Veera Salmi (Puluboi, Mauri ja vähä-älypuhelin)
Riikka Ala-Harja (uusi lastenromaani Kahden maan Ebba)
Jukka Laajarinne (Multakutri ja suon salaisuus)
Juhani Känkänen (Apo Apponen -kirjat)
sekä kuvittaja Sanna Mander (Prinsessavärityskirja, Avain hukassa, också på svenska).

Lomapäivän juontajana ja kirjantekijöiden haastattelijana häärää kaikkien lasten tuntema Katti Matikainen. Teurastamon pihalle ajaa myös Helsingin kaupungin kirjastoauto omalla ohjelmallaan.

KaupunkiJamboree nuorille

Isommille lapsille ja nuorille tuo tekemistä KaupunkiJamboree, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa heinä-elokuun vaihteessa. KaupunkiJamboreen työpajassa improillaan ja katsellaan maailmaa aivan uusien linssien läpi.

Lomapäivän pääjärjestäjinä toimivat Teurastamo ja Kirjaverstas. Yhteistyökumppaneita ovat Hämeenlinnan kaupunki, Helsingin kaupunginkirjasto, Sarjakuvakeskus, Toukka Lastenkirjakioski, Kuvittajat ry sekä kustantamot Schildts & Söderströms, Tammi, Otava, WSOY, Etana Editions ja Teos.

Lomapäivä Facebookissa