Helsinki Dry Gin ensimmäisenä suomalaisena gininä arvostettuun Ginvent-joulukalenteriin

The Helsinki Distilling Companyyn valmistama Helsinki Dry Gin on kutsuttu ensimmäisenä ja ainoana suomalaisena gininä englantilaisten Gin Foundryn ja Master Of Maltin yhteiseen Ginvent –joulukalenteriin. Kalenterin idea on perinteinen: jokaisen luukun takaa löytyy pieni yllätys – tässä tapauksessa kolmen senttilitran annos giniä.

Kutsu Ginvent -joulukalenteriin oli pienoinen yllätys The Helsinki Distilling Companylle:

– Vaikka tiedämme ginimme olevan ensiluokkaista, se on kuitenkin ollut markkinoilla vasta vuoden alusta. Mutta ilmeisesti tieto laadusta kiirii nopeasti ginimarkkinoilla, toteaa Kai Kilpinen, joka vastaa yhtiön brändistä ja markkinoinnista.

Helsinki Dry Gin

Helsinki Dry Gin on käsityönä pienissä erissä tislattu, ensiluokkainen gini. Se saa ainutlaatuisen pohjoisen makunsa käsin poimituista, huolella valituista mausteista ja yrteistä sekä kotimaisesta puolukasta. Raikkaaseen veteen valmistettu Helsinki Dry Gin on roteva ja tasapainoinen gin, jonka maussa on havumetsän aromeja sekä häivähdys kukkaa ja sitrusta.

HDG_00038_A kopio

Kotimaisen puolukan lisäksi makua ginille antavat Balkanin aromikkaat katajanmarjat sekä Välimeren sitruunan ja pomeranssin kuoret. Mukana maustamassa ovat myös fenkoli, korianteri, iiriksen ja väinönputken juuret sekä pieni, mutta tärkeä ruusun terälehti. Laadun takeena jokaisessa numeroidussa pullossa on tislaajamestari Mikko Mykkäsen allekirjoitus.

Ginvent -joulukalenteri

Ginvent –joulukalenterin takana ovat englantilaiset Gin Foundry –ginisivusto sekä Master of Malt verkkokauppa. Kalenteria on julkaistu jo vuodesta 2012 lähtien, joten kyseessä on kalenterin neljäs vuosi. Kalenteriin kutsutaan vain parhaita ginejä ympäri maailmaa, mukana on sekä markkinajohtajia ja käsityöläisginejä sekä harvinaisuuksia. Tänä vuonna mukana on entistä enemmän kansainvälisiä laatuginejä, mukaan lukien Helsinki Dry Gin. Ginit tulevat luukuista yllätysjärjestyksessä. Gin Foundryn sivuilla julkaistaan tiedot päivän ginistä kunakin kalenterin päivänä.

Kalenteria voi tilata Suomeen Master of Maltin verkkosivuilta.

The Helsinki Distilling Company

Helsinki Dry Ginin tislaa ja pullottaa käsityönä The Helsinki Distilling Company, ensimmäinen yksityinen tislaamo Helsingissä sataan vuoteen. Tislaajamestari Mykkäsen lisäksi jalojuomia tuottavat herrat Kai Kilpinen ja Séamus Holohan. Tislaamo sijaitsee Helsingin Kalasataman Teurastamolla. Yhtiön toiminta-ajatus on yksinkertainen: tuottaa huippuluokan giniä, viskiä ja muita tisleitä parhaista mahdollisista raaka-aineista – suurella rakkaudella.

Lisätietoja:
Kai Kilpinen
kai.kilpinen@hdco.fi
+358 40 648 4781

Séamus Holohan
seamus.holohan@hdco.fi
+358 40 648 4534 (in English)

Lue lisää:
Gin Foundry
Master of Malt