Vihisfest 2016

Hedonistinen vegaanimättötapahtuma Vihisfest 2016 valtaa Teurastamon elokuussa, kun kouvolalainen mättöruoka saa oman festivaalinsa Teurastamon kesästä.

Viherjauheet työnnetään sivuun, kun nautinnollista veganismia juhlistava avoin yleisötapahtuma Vihisfest 2016 järjestetään ensimmäistä kertaa perjantai-iltana 12. elokuuta Teurastamon sisäpihalla. Luvassa on HoviRuoan kasvispiirakoiden eli vihisten sekä vegaanisten hampurilaisten nautiskelua, Pimp My Vihis -kilpailu, sekä alueen ravintoloiden ja ruokamyyjien vegaanisten annosten maistelua. Illan aikana sipsikaljaveganismin itseoikeutettu pyhimys St. Vihis viihdyttää juhlakansaa diskohumppaperformanssillaan ja MegaMega-yhtye nostatta tunnelmaa taidediskomusiikillaan.

Jo lähes 18 000 jäsentä kerännyt Facebook-ryhmä Sipsikaljavegaanit haastaa sekä idunpurijamyyttiä että aikamme terveyspakkomielteitä ylistämällä vegaanista mättöruokaa. Yhteisöllisen ja kehopositiivisen ryhmän hittiruokana tunnettu vihis eli vegaaninen versio lihapiirakasta saa viimein ansaitsemansa tapahtuman Teurastamon kesästä.

Kouvolalainen HoviRuoka Oy on valmistanut vihiksiä vuoden 2015 elokuusta alkaen. Trendieineksellä oli alkuvuodesta vain 300 jälleenmyyjää, mutta nyt jo yli tuhat kauppaa on ottanut kohutuotteen valikoimiinsa. Tänä keväänä yritys kehitti lisäksi vegaanisen hampurilaisen, jota päästään maistamaan Teurastamon Vihisfestissä.

Vihiksestä on moneksi
Kasvispiirakat maistuvat suoraan paketista sellaisenaan, mutta juhlan kunniaksi sadat kävijöille ilmaiset vihikset grillata Teurastamon sisäpihan avoimella yhteisögrillillä. Vihisfestin jännittävimmässä ohjelmanumerossa Pimp My Vihis -kilpailussa voit maustaa piirakkasi kurkkusalaattihunnulla, vegaanisella juustolla ja lukuisilla muilla kekseliäillä variaatioilla.

HoviRuoan tuotteet ovat inspiroineet paikallisia taiteilijoita luomaan vihis-teemaisia musiikki- ja performanssikokonaisuuksia juhlakansan iloksi. Kaikkien vihisten pyhimys St. Vihis esiintyy tapahtumassa ja ruokkii vihismaniaa entisestään performanssitaiteellaan. Paikalla on myös taide-disko -yhtye MegaMega, joka on tullut aiemmin tunnetuksi video- sekä performanssitaiteestaan.

Vihisfest — Hedonistinen vegaaniruokatapahtuma Teurastamolla
12.8.2016, klo 16-22