The Helsinki Distilling Companyn Helsinki Dry Gin voitti kultaa Berliinissä

Teurastamolla sijaitseva The Helsinki Distilling Company voitti kultaa ja hopeaa Berliinin Destille Berlin -messuilla. Voitto on jo toinen peräkkäinen, sillä vuonna 2016 Helsinki Dry Gin voitti myös kultaa sekä arvostetun Spirit of the Year -palkinnon. Destille Berlin on Euroopan merkittävin riippumattomien tislaamojen messutapahtuma ja pientuottajien kilpailu.

”On mahtavaa huomata, että keski-eurooppalaiset ovat innostuneet suomalaisista mauista ja siitä, miten me ajattelemme ginin. Pohjoinen, metsään vivahtava makumaailma vetosi nyt saksalaisiin kultamitalin arvoisesti jo toisena vuonna peräkkäin, mikä kertoo siitä, että kyse ei ole vain onnenkantamoisesta tai ohimenevästä ilmiöstä, vaan olemme onnistuneet kehittämään jotakin erityistä ja kuluttajia kiinnostavaa”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Kilpinen iloitsee.

”Destille Berlin on merkittävä kilpailu nimenomaan kaltaisillemme laatuun panostaville käsityöläistislaamoille. Se on Euroopan ensimmäinen pelkästään riippumattomille,  yksityisille valmistajille suunnattu tapahtuma. Siellä kohtaavat tuottajat, kauppiaat ja kuluttajat, ja siksi se on hyvä paikka solmia suhteita ja laajentaa kansainvälistä myyntiä”, hän jatkaa.

Myös yhtiön Helsinki Tyrnipontikka palkittiin messuilla hopeamitalilla hedelmätisleiden sarjassa. Tyrnipontikka on suomalainen mukaelma grapasta, mutta rypäleiden sijaan raaka-aineena käytetään tyrnimarjoja. Vastaavaa juomaa ei valmisteta missään muualla kuin The Helsinki Distilling Companyn tislaamolla Helsingin Teurastamolla.

The Helsinki Distilling Company avasi oman baarin tislaamon yläkertaan viime vuonna. Tarjolla on täysi kattaus HDCO:n omia tuotteita tutuista juomista sesonkituotteisiin, laaja valikoima muiden valmistajien viskejä ja ginejä, ja lisäksi asiakkaat pääsevät maistelemaan muun muassa huipputasoista tequilaa ja mezcalia. Laadukkaiden juomien lisäksi Tislaamon baari tarjoaa ruokaa valomerkkiin asti.