Ekorent tuo sähköautot Teurastamolle

Joukkorahoitettu sähköautojen palvelupiste avautuu Teurastamolla.

EkoRent avaa palvelupisteen yhteiskäyttöisille sähköautoilleen Teurastamolle ja Viikkiin perjantaina 11. joulukuuta.

Yhteiskäyttöisiä sähköautoja tarjoava EkoRent järjesti joukkorahoituskampanjan palveluverkostonsa laajentamiseksi. Rahoitustavoitteet täyttyivät, kun uusia palvelupisteitä rahoitettiin yli 12 000 eurolla. Vastineeksi joukkorahoittajat saivat tavallista edullisempaa ajoaikaa. Nyt avattavien Teurastamon ja Viikin palvelupisteiden myötä EkoRent-sähköauton saa käyttöönsä seitsemästä paikasta ympäri pääkaupunkiseutua. Menestyksekäs joukkorahoituskampanja osoittaa, että auton omistaminen ei ole itseisarvo helsinkiläisille.

– Joukkorahoittajat osaltaan mahdollistivat palveluverkostomme laajentumisen. Saimme kampanjan myötä myös kerralla melkoisen joukon uusia ihmisiä yhteiskäyttöisen autoilun pariin, EkoRentin toimitusjohtaja Juha Suojanen summaa.

EkoRentin tavoitteiden keskiössä on kaupunkien kehittäminen jakamistalouden avulla. Yhteiskäyttöisten sähköautojen yleistyminen tarkoittaisi vähemmän päästöjä sekä vähemmän omistusautoja kadunvarressa. Suojanen toteaa, että ihmisten innokkuus joukkorahoitukseen osoittaa muun muassa, ettei omistamista mielletä enää itseisarvoksi.

Kampanjan tuottaneen Joukon Voiman toimitusjohtaja Jukka Kajan arvioi, että EkoRentin kampanjan menestys osoittaa yhteisöllisen kaupunkikehittämisen potentiaalin.

– Ihmiset ovat halukkaita osallistumaan asuinalueidensa kehittämiseen, kunhan se tehdään helpoksi, konkreettiseksi ja mielenkiintoiseksi.

Ekorentin palvelupiste avautuu Teurastamolla perjantaina 11. joulukuuta.

Palvelupiste sijaitsee Teurastamon takana, vihertukkutoria vastapäätä. Ajoreitti pisteeseen kulkee Heinon Tukun ajoportin kautta. EkoRent kiinnostui Teurastamosta, koska palvelun käyttäjiä oli jo ennestään Kalasatamassa.

– Saimme kesällä palautetta Facebookin kautta kyselyymme, joka viittasi Teurastamon alueella olevan kiinnostusta palvelulle. Alue kokonaisuutena on erittäin kiinnostava ja vaikuttaa saman henkiseltä kuin meidän käyttäjämme, Juha Suojanen kertoo.