Bikenic 1.7 ja 100 vuotta olympialaisia 5.7.

Teurastamon kuuma heinäkuu alkaa urheilun merkeissä, sillä pihalle saapuvat historialliset polkupyörät ja BMX-temppurata 1.7. ja olympialaisten historiaa 5.7.

Lauantaina 1. heinäkuuta Bikenicillä pääset katsomaan läheltä, millaisilla fillareilla ennen poljettiin. Teurastamolla vierailee Urheilumuseon näyttely erilaisista pyöristä vuosien varrelta. Vanhimman pyörä on reilusti 1800-luvun puolelta.

Paikalle toivotetaan tervetulleeksi yleisön vanhat tai muuten kiinnostavat pyörät. Osallistumiseen ei tarvitse muuta kuin saapua paikalle, laittaa pyörä esille ja täyttää pyörään kiinnitettävään infokorttiin ajokkisi tiedot. Jos tuot pyöräsi autolla, me tarjoamme parkkipaikan.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki polkupyörän osia, polkupyörätarvikkeita ja -vaatteita tai kokonaisia pyöriä myyvät yksityishenkilöt. Piknik-hengessä voit käyttää vapaasti pihan grilliä ja ottaa rennosti.

Samalla pääset kokeilemaan myös BMX-pyöriä, sillä pihalle rakennetaan temppurata, ja lainaksi saa varusteita ja pyöriä.

Sata vuotta olympiahistoriaa 5.7.

Urheilumuseo pakkaa näyttelyrekkaan reilut sata vuotta suomalaista olympiahistoriaa ja kiertää ympäri Suomea kesällä 2017. Teurastamolle näyttely kurvaa 5. heinäkuuta klo 11–18 ja sinne on vapaa pääsy.

Elämyksellisessä näyttelyssä voi kokea olympiaurheilumme hienoimpia hetkiä ja nähdä Urheilumuseon kokoelmien helmiä. Esillä on välineistöä lukuisilta olympiaurheilijoilta, olympiasoihtuja ja paljon muuta.

Näyttely ei keskity ainoastaan menneisyyteen vaan katsoo myös tulevaisuuteen. Mukana on perinteisten suosikkien lisäksi uusia olympialajeja, kuten skeittaus. Filmikooste vie aikamatkalle menneiden kisojen tunnelmiin ja olympiavisassa voi testata omat tietonsa.