B-Side tarjoilee rehellistä cocktailia

Viikon ensimmäinen asiakas tilaa pienen oluen ja baarimikon suosituksesta pastrami-toastin. – Aika mielenkiintoisen näköistä, ei todellakaan suomalaista tyyliä, asiakas kommentoi baarin interiööristä.

Mielenkiintoinen toukokuussa avatun B-Side –baarin ulkonäkö tosiaan on. Baarin tilat on raivattu Teurastamon vanhaan saunatilaan, jossa seinät ja lattiat ovat alkuperäisessä kuosissa. Baaritiskin taustalla komeilevat vihreät kaakelit ovat kuin suoraan 70-luvulta, mutta uudessa anniskeluravintolassa ne toimittavat eurooppalaista trendikkyyttä.

Ennen B-Sidea tilassa toimi pop up -galleria, joka muutti toiseen kohteeseen Teurastamon ensimmäisen baarin avautuessa. Kuppila sijaitsee vain muutaman metrin päästä BBQ-ravintola B-Smokerystä.

– Monet asiakkaamme antoivat palautetta, että B-Smokery on pitkän matkan päässä. Ruokailun jälkeen olisi mukava jatkaa iltaa, mutta mitään jatkopaikkaa Teurastamolla ei ollut, kertoo Mark Lwoff, toinen lafkojen omistajista.

”Meillä on täällä pieni snobismin vastainen kampanja.”

 

Yrityksen ensimmäinen kuukausi avajaisten jälkeen oli positiivinen yllätys. Hyvää palautetta on herunut ja asiakkaita on virrannut mukavaa tahtia. Paikasta on muodostunut nopeasti kantapaikka. Teurastamon tapaan myös yhteistyötä muiden yritysten kanssa on syntynyt.

– Koko kesän ajan pidimme Radio Helsingin After Work –klubia, joka jatkuu torstaisin edelleen. Tuotteemme tulevat alueen tukuista ja Vihannespörssistä.  Teemme loistavaa yhteistyötä myös The Helsinki Distilling Companyn kanssa.

– Olemme ainoa helsinkiläinen baari, jossa tarjoillaan kaikkia heidän tuotteitaan ja tätä kautta saamme myös valveutuneita asiakkaita, toinen omistajista Vesa Virtanen jatkaa.

Tislaamon maukkaiden juomien lisäksi yrityksen spesialiteettina ovat laadukkaat viskipohjaiset juomat.

– Myymme vain amerikkalaisia viskejä, jonka pohjalta drinkkilista on tehty. Meillä on historiallisia cocktaileja, sekä muutama signatuuricocktail. Baarin erikoiscocktail Pakopiste sisältää tislaamon Applejackiä ja bourbonia, kertoo Brooklynistä Suomeen muuttanut baarimikko Chris Giordano.

Baarin cocktaileissa on todella hyvä hinta-laatusuhde. Korkeintaan kympillä on mahdollisuus saada tunteella tehty juoma, joka on pieni harvinaisuus Helsingin mittapuulla.

– Meillä on täällä pieni snobismin vastainen kampanja. Välillä cocktailbaareissa tulee sellainen fiilis, että cocktailit nostetaan käsittämättömälle jalustalle, ja se ei tunnu luonnolliselta. Amerikassa cocktailin voi saada minkälaisesta paikasta vain, minkä haluaisimmekin olevan arkipäiväisempi tapa nauttia juomia myös Helsingissä, baaripäällikkö Mikko Levoska kommentoi.

Laadukkaiden juomien ohella myös tunnelma on B-Sidessa kohdallaan. Menevän atmosfäärin lisäksi paikka on haluttu pitää tyyssijana rauhalliselle keskustelulle. Myös sisustus on rehtiä, eikä liiaksi tyyliteltyä.

Tällä hetkellä B-Siden musiikkipuoli on painottunut dj-soittoon. Baariin toivotaan lisää live-esiintymisiä,  mutta toisenlaistakin viihdettä on tulevaisuudessa tarjolla.

– Olisi kiva pitää Punkkia ja ribsejä -tapahtuma, mutta se on vielä idean tasolla. Minä olen luvannut heittää myös stand up -keikan ja pakkohan se on joskus tehdä, Virtanen naurahtaa.

Tsekkaa B-Side Barin tapahtumat täältä.